h i r d e t é s

Ön szerint mi lenne a megfelelő döntés a kijárási korlátozással kapcsolatban? - SZAVAZZON

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
2020. április 09. - 17:15

 

Tegnap és ma erőteljesen megugrott sajnos mind az új fertőzöttek, mind a halálos áldozatok száma.

Orbán Viktor nemrég bejelentette, hogy a kijárási korlátozást, határozatlan ideig - heti felülvizsgálat mellett - meghosszabítják.


Forrás: kozeletipad.blog.hu

A számok azt mutatják, hogy a napokkal ezelőtt általam már előrevetített tendencia folytatódott: Fejér megyét magával rántotta Budapest és Pest megye. Fejér megyében 8 nap alatt 308 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma, ezzel jóval meghaladva a 100ezer lakosra jutó országos átlagot. Emlékeztetőül, 3 nappal ezelőtt még meg sem közelítette ezt.


Forrás: kozeletipad.blog.hu

Csongrád megyében is tovább növekedett a 100ezer lakosra jutó fertőzöttek aránya, így már 4 megye – ideértve Budapestet is – van az országban, melyekben az országos átlagot meghaladó a fertőzöttség.

Ma Karácsony Gergely azt nyilatkozta, hogy véleménye szerint még egy hónapig fenn kellene tartani a jelenlegi korlátozásokat, Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke szerint a jelenleg érvényben lévő korlátozásokat, beleértve a kijárási korlátozást meg kell tartani, de a húsvéti ünnepekre tekintettel átgondolandó ennek szigorítása.

Csőzik László - Pest megye egyetlen megyei jogú városának polgármestere azt mondta, hogy

Érdből kiindulva optimálisnak gondolom a jelenlegi korlátozás fenntartását, abban az esetben különösen, ha az emberek ezt be is tartanák, így itt a teljes kijárási tilalmat túl erősnek gondolom, ezzel együtt azonban az ünnepek alatti (péntektől hétfő estig) szigorú kijárási tilalmat nem tartanám ésszerűtlennek.

Több városvezető is -megunva a kedvelt kirándulóhelyeket elárasztó turistarohamot - cselekedett, utcákat, parkolókat zártak le többek között Hollókő, Velence, Tokaj, Szentendre, Zebegény, Gánt és Bakonybél településeken, valamint várható a Margit-sziget lezárása is szükség esetén.

Látható, hogy a városvezetők szeretnék megelőzni, hogy tovább terjedjen náluk a járvány, de vajon mivel lehet ezt elérni?

A teljes kijárási tilalom esetén gyakorlatilag csak munka és élelmiszer/gyógyszer beszerzés végett lehet elhagyni az otthonunkat. Ez szigorúbb, mint a mostani korlátozások, ugyanakkor ha nem tartják be, semmit nem ér és kérdés, hogy van -e a rendőrségnek erőforrása ennek ellenőrzésére.

Másik megoldás lehetne, hogy lezárják Pest megyét (nyilván beletartozik Budapest is) és esetleg Fejér megyét, onnan sem ki, sem oda be nem mehet csak aki ott lakik. Így körülzárják a gócot, ezzel megóvva a kevésbé fertőzött országrészeket. 

Harmadik lehetőség, ha marad az eddigi korlátozás, jóval szigorúbb ellenőrzés mellett, és lezárva kedvelt célpontokat. (kozeletipad.blog.hu)

 

Kapcsolódó cikk

Aki ok nélkül van kint az utcákon, mondjon le a lélegeztető készülék igénybevételéről!


 

Kommentek

h i r d e t é s