h i r d e t é s

SZAVAZZON! Ön szerint mennyivel túlszámlázottak az Uniós és az elvileg állami projektek?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
2017. április 29. - 10:00

 

Mert hogy túlszámlázottak, az nyilvánvaló. Azért írok "elvileg"-et, mert ami nem Uniós, az is annak köszönheti létrejöttét, hogy több a szórni való, hisz az Unió egy csomó terhet levesz a vállunkról, így marad pénz jó sok marhaságra is, lényegesen nagyobb lábon élhetünk, mint nélküle.

Túlszámlázásra jó példa az ESZOSZ-ügy, ahol a dolgozók munkaruháját beszerzési ár dupláján számolták el. Azért csak ezt az egy példát hozom fel, mert ezt saját szememmel láttam, tehát biztos vagyok benne. Ugye, vagdalkozni nem illik... Persze hallani ezt-azt, Mr. 10-20-30 százalékról, érdekes, időigényes, fárasztó, viszont ellenőrizhetetlen külföldi utakról, erről-arról, de mivel ez elvileg bizonyíthatatlan, ezért példa nem lehet.

Elgondolkodott már azon, hogy mondjuk - csak példaként felhozom - a debreceni DVSC-stadionban mi kerül 13 ezer 500 millióba, vagy a Puskásba hova fogják bebetonozni azt a százezer millió forintot? Így leírva irdatlan pénznek tűnik. Vagy például a bicikliutak miért kerülnek olyan irdatlan összegbe - főleg akkor, amikor egyes helyeken csak a kész járdán felfestik egy sávban? Vagy még azt sem... A sok nevetséges megoldásról nem is beszélve. Szóval, Ön szerint hogy állhatunk e téren?

 

(Borítókép forrás: kmks.blog.hu) / (kmks.blog.hu)


 

h i r d e t é s