h i r d e t é s


Százmilliárdokat kockáztat a magyar kormány a lopás érdekében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Százmilliárdokat kockáztat a magyar kormány a lopás érdekében

2017. november 25. - 06:34

 

Az EU által is kifogásolt projektben kaszálhat Orbán haverja. Ha az EU végül nem fogja kifizetni, a számlák az adófizetők nyakán maradnak.

Forrás: Facebook / Pénztáros Lőrinc

Újabb 4,4 milliárdos szennyvízkezelési közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrinc Vácott, tovább folytatva világrekord-gyanús veretlenségi sorozatát a területen. Ahol ő elindul a szennyvízkezelés területén, ott nyer is, mint Kincsem, a csodaló.

A gond csupán az, hogy a szennyvízkezeléssel kapcsolatos egész pályázati rendszert súlyosan aggályosnak tartja az Európai Bizottság, amint az az erről készült, és általam látott audit jelentéstervezetből világosan kiderül. A jelentéstervezet a már megkötött szerződések esetén jelentős, akár a 25 százalékot is meghaladó pénzügyi korrekciót javasol, illetve azt, hogy a további, a rendszer keretében keletkezett számlákat egyáltalán ne fizessék ki.

Amíg a jelentéstervezetet nem véglegesítik, addig persze a magyar kormány kockáztathat. Rohanhat előre a projektek megpályáztatásával és lebonyolításával, hogy a rendszer teljes felfüggesztése előtt minél több uniós forrást kössenek le a verhetetlen gázszerelő cégei. Ennek azonban az lehet a következménye, hogy a projektek tényleges kifizetésekor az összességében sok száz milliárd forintos költségek jelentős részét, akár százmilliárdos nagyságrendben, az EU végül nem fogja kifizetni, és a számlák a magyar adófizetők nyakán maradnak. Amit ők persze örömmel kifizetnek, mégiscsak méltatlan, hogy Orbán Viktor gyermekkori strómanja (már az oviban is ő csórta repetát Viktornak a konyhás nénik orra előtt), annyi év megfeszített munka után még mindig nem az ország leggazdagabb embere.

Alternatívaként felállhatnak, és elzavarhatják ezt az egész pökhendi, tolvaj bagázst.

Jávor Benedek
a Párbeszéd EP képviselője

gepnarancs.huh i r d e t é s

betöltés..

;