h i r d e t é s

Szél Bernadett közvetítene az MSZP és a Jobbik között

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szél Bernadett közvetítene az MSZP és a Jobbik között

2018. március 18. - 18:29

 

Megkezdődött az ellenzéki pártok egyeztetése a Demokratikus Koalíció irodájában. 

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje újságíróknak nyilatkozik az ellenzéki pártok egyeztetése előtt a Demokratikus Koalíció (DK) központi irodájában 2018. március 18-án. Mögötte Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke (j3) és Vágó Gábor, az LMP országgyűlésiképviselő-jelöltje (j2). A tárgyalást Gyurcsány Ferenc kezdeményezte, meghívta az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik vezetőit. A Jobbik nem fogadta el a meghívást. - MTI Fotó: Illyés Tibor

A DK elnöke március 15-i beszédében hívta meg a tárgyalásra az MSZ-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik vezetőit, hogy közösen állapodjanak meg a legjobb taktikáról, amivel az egyéni körzetekben megakadályozhatják a Fidesz győzelmét. A Jobbik gyakorlatilag azonnal visszautasította a meghívást, a másik két párt azonban elfogadta az invitálást. A tárgyaláson az LMP-t Szél Bernadett, Ungár Péter, Üveges Gábor és Vágó Gábor képviseli, míg az MSZP-Párbeszéd szövetség két első számú vezetője, Molnár Gyula, Karácsony Gergely ült le a tárgyalóasztalhoz.


MTI Fotó: Illyés Tibor

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (b4), Karácsony Gergely, az az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje (b3), Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke (b3) és Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke az ellenzéki pártok egyeztetése előtt a DK központi irodájában 2018. március 18-án. A tárgyalást Gyurcsány Ferenc kezdeményezte, meghívta az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik vezetőit. A Jobbik nem fogadta el a meghívást.

- Eredményes tárgyalást vár az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, aki reménykedik, hogy megállapodnak a 106 egyéni körzetben. Mint mondta, nem lepődtek meg azon, hogy Vona Gábor nem jött el. Szél Bernadett viszont sajnálja, hogy nincs jelen a Jobbik elnöke, az LMP társelnöke továbbra is azt hangsúlyozta, hogy igyekszik  közvetíteni az MSZP  és a jobbik között. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s