h i r d e t é s

Szeszélyes idő érkezik egy fronttal: az esernyő nem árt néhol, de felmelegedés is jön

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Szeszélyes idő érkezik egy fronttal: az esernyő nem árt néhol, de felmelegedés is jön

2019. október 10. - 06:16

 

A következő napokban előbb egy front érkezik, majd péntektől délire fordul a szél, és egyre melegebb légtömegek érkeznek térségünkbe. A hétvégén nem lesz ritka a 23, 25 fok sem! - írja az idojaras.hu.

C7 olvasói fotó

Csütörtökön délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég. Északkeleten csak néhol, máshol szórványosan számíthatunk esőre, záporra.  Délután az erősen felhős, borult időben továbbra is többfelé lehet eső, zápor. A nyugatias szelet többfelé erős lökések kísérik. A legmagasabb hőmérséklet 11, 17 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökre virradóan északnyugat felől hidegfront érkezik, ami aznap át is halad felettünk. A szabadban csökken a hő- és komfortérzet, a frontra érzékenyek panaszai pedig fokozódnak. - írja a meteoklinika.hu.

Csütörtökre virradóan északnyugat felől hidegfront éri el hazánkat. A nap elején inkább még csak a Dunántúlon, később máshol is jelentkezhetnek panaszai, amennyiben erre érzékeny. Ebben az esetben fokozódhat a görcshajlama, ami nem csak izom- és hasi görcsök, hanem görcsös fejfájás formájában is jelentkezhet. A középső országrészben és a Dunántúlon ezek a tünetek még intenzívebbek lehetnek, és mellettük még ingerlékenység és nyugtalanság is felléphet. Érdemes megnövelni a folyadékbevitelt, lehetőleg tiszta vizet (akár csapvizet) fogyasszon. A szívbetegek állapotában szintén előfordulhat romlás, esetükben pihenés, a megterhelő tevékenységek kerülése javasolt. 

A szabadban sokfelé csökken a komfortérzet, illetve az érzett hőmérséklete is a mért értékek alatt alakulhat. Különösen a Kisalföldön fontos az előző naphoz képest vastagabb öltözet. Ebben a változékony időszakban az immunrendszere is legyengülhet, éppen ezért ügyeljen a napi elegendő mennyiségű vitamin bevitelére. Elsősorban a C-vitamint pótolja, de a tél közeledtével a D-vitamin bevitelt is fokozatosan érdemes növelni.

A légköri szennyezőanyagok koncentrációja alacsony, országszerte tiszta lesz a levegő.

Az UV-sugárzás időben és térben is változékonyan alakul, de a déli órákban a napos időszakokban

A közlekedés során helyenként esőtől nedves útszakaszokkal találkozhat. Az ország középső részén és a Dunántúlon élénk oldalszél ronthatja a menetstabilitást. Ingerlékeny, agresszív sofőrökkel is találkozhat, vezessen fokozott körültekintéssel!

Vezető tünet a mai napon: görcsös panaszok, fejfájás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s