h i r d e t é s

Szétdurrant egy Boeing 737-es két futóműve, kényszerleszállás Ferihegyen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szétdurrant egy Boeing 737-es két futóműve, kényszerleszállás Ferihegyen

2019. július 11. - 07:38

 

Az Airportal.hu. információi szerint, már a felszállás közben darabokra eshetett a Budapestről Hurghadába induló Boeing 737-400-as gép két futóművének abroncsa. - írja az origo.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Kovács Tamás

A gép egy órányi repülés után fordult vissza, majd landolt ismét Ferihegyen. Az utasok közül senki nem sérült meg, mentesítő járattal utazahatnak hajnalban Hurghadába. 

Visszafordult a cseh Smartwings (Travel Service) 7O 5298 számú Budapest – Hurghada járatát teljesítő repülőgép Ferihegyre csütörtökön hajnalban, a leszállást követően felfedezték, hogy

az egyik főfutómű mindkét gumiabroncsa kidurrant

- írja az Airportal.hu.

A repülőgép szerdáról csütörtökre virradó éjjel, éjfél körül szállt fel Budapestről,  majd körülbelül egy órás repült időt követően, a bulgáriai Plovdiv térségében a személyzet a visszafordulás mellett döntött.

Miután a repülőgép landolt, a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltói vették körül a gépet. A repülőgép még fél órával a leszállást követően, hajnali három órakor sem tudta elhagyni a futópályát.

Az AIRportal.hu információi szerint a repülőgép egyik főfutóművén mindkét gumiabroncs szétdurrant. A Boeing 737-400-as egyik gumiabroncsa már a budapesti repülőtérről végrehajtott felszálláskor defektet kaphatott,

mert a futópályán gumiabroncs darabokat és fémdarabokat találtak.

A portálnak Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője azt mondta, hogy személyi sérülés nem történt, az utasok a futópályán, utaslépcsőkön hagyták el a repülőgépet, mindenki jól van, senki nem kért orvosi ellátást. A cseh Smartwings légitársaság egy másik, mentesítő repülőgépet küld értük és azzal utazhatnak majd Hurghadába, a legfrissebb információk szerint a mentesítő járat 4 óra 40 perckor indult el.

origo.hu


 

h i r d e t é s