h i r d e t é s

Szigetvári Viktor: Élő Norbert tisztázza az áron aluli ingatlanvásárlási szándék részleteit!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szigetvári Viktor: Élő Norbert tisztázza az áron aluli ingatlanvásárlási szándék részleteit!

2018. február 13. - 17:43

 

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje megdöbbenéssel értesült arról, hogy Élő Norbert, a DK politikusa a korábbi évtizedek ingatlanmutyijait idéző ügylet szereplője lehet a XI. kerületben.

Forrás: 24.hu

Szigetvári Viktor szerint az ilyen gyakorlat mind ellenzéki, mind kormánypárti politikus részéről elfogadhatatlan. Éppen ezért az Együtt miniszterelnök-jelöltje arra kéri Élő Norbertet, tisztázzon a nyilvánosság felé az áron aluli ingatlan vásárlásával kapcsolatban minden részletet, és három független értékbecslővel bizonyítsa be, hogy valóban piaci értéken veszi meg a kerületi ingatlant. 

Minden jel szerint a XI. kerület fideszes többségű vezetése partner abban, hogy az önkormányzat áron alul szabaduljon meg egy ingatlantól, a vevő pedig az egyik ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció fővárosi politikusa.

A 24.hu információi szerint Élő Norbert cége decemberben kibérelt egy önkormányzati ingatlant, rá egy hónapra jelezte, meg is akarja venni, méghozzá a környékbeli ingatlanok árának feléért-harmadáért, 8-9 millió forintért. Sőt, Élő Norbert még további árcsökkentést is kérvényezett. 

Szigetvári Viktor megdöbbenéssel értesült arról, hogy Élő Norbert, a DK politikusa a korábbi évtizedek ingatlanmutyijait idéző ügyletre készül. Azzal, hogy a pár hetes bérleti szerződés után vételi kérelmet nyújtott be egy ingatlanra, méghozzá az értékének feléért-harmadáért, felmerül a túlzottan nyomott áron való értékesítés gyanúja. Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint az ügyet külön kellemetlenné teszi, hogy javarészt fideszes szavazatokkal kerülhetne sor erre a kétes vásárlásra. 

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje arra kéri Élő Norbertet, tisztázzon a nyilvánosság felé az áron aluli ingatlan vásárlásával kapcsolatban minden részletet, és három független értékbecslővel bizonyítsa be, hogy valóban annak értéke szerint veszi meg a kerületi ingatlant. 

DK: Élő Norbert nem vesz ingatlant a XI. kerülettől

Bár a sajtóban megjelent hírtől eltérően Élő Norbert nem lakást, hanem egy szuterén irodahelyiség megvásárlására nyújtotta be pályázatát nyilvános ajánlattétel során, és az ajánlott ár az önkormányzat által felkért értékbecslő által megállapítottnál lényegesen magasabb volt, Élő Norbert - elfogadva, hogy bármilyen alkunak még a látszatát is kerülni kell Orbán rendszerével - pályázatát a mai napon visszavonta.

os.mti.hu


 

h i r d e t é s