h i r d e t é s

Tiborcz, mint az Elios pénze; felszívódott

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Tiborcz, mint az Elios pénze; felszívódott

2018. február 18. - 07:25

 

Híven tükrözve a Gulyás Gergely által kiadott kommunikációs „sorvezetőt”, Orbán veje a valóságban is elillant. 

Ahogy azt több lap, így a Népszava és a 24.hu is megerősítette, az Elios-ügy kirobbanása óta nem látták Tiborcz Istvánt, bejelentett lakhelyén, a Fejér megyei Csabdiban, aminek határában a Tiborcz tanya nevű luxusvilla található.

A lakók szerint, manapság – ha fel is tűnik – csak úgy áthajt a falun. Na de nem volt ez mindig így.

„Mint mesélték, hajdanában még megszokott volt, hogy a községbe beköltöző újgazdagok – ide sorolták Tiborczékat is – leálltak beszélgetni a helyiekkel, így "Istvánka is bejárt" a faluba.” /Népszava/

Állításuk szerint emberünknek Budapesten akadt dolga.

Nem új keletű ez a magatartás kormányközeli személyek részéről. A 2017-es év nagy leégését az a Rogán Antal jegyzi, aki miután a Portik-ügy kapcsán tett kijelentése miatt beperelte Juhász Pétert, az Együtt elnökét, több alkalommal sem jelent meg az általa kezdeményezett bírósági tárgyalásokon.

Sőt néhány külföldi megjelenést leszámítva sem mutatkozott az ügyből kipattant botrány elüléséig. Hogy mekkora a valószínűsége, ugyanennek Tiborcz esetében, nehéz megmondani.

Nem azért, mert a 35, az OLAF által szabálytalannak ítélt projekt ne lenne elég súlyos körülmény. És nem is azért, mert 50%-os tulajdonrészétől három milliárd forintért vált meg, meglehetős hirtelenséggel.

Sokkal inkább azért, mert jó aligha mondható ugyan el a Fidesz és bábjai részéről, de egy dolgot nagyon megtanultak. Fegyelmezetten zárni soraikat és ezzel megakasztani minden elképzelhető vizsgálat menetét.

Ugyanakkor kíváncsiak lennénk a Csalás Elleni Hivatal elleni reakciójára, amikor a Legfőbb Ügyészség bejelenti, hogy nem találtak felelőst az ügyben.

Annál is inkább kínos a helyzet, mert az OLAF is hozzáférhetett a céginformációkhoz. Innen könnyedén kikövetkeztethetik, hogy mely tulajdonosokat, milyen szintű felelősség terheli. Ezzel nyilván tisztában van a kormány és a Legfőbb Ügyészség is.

Patthelyzet. Ha a vizsgálat során nem bukik valaki, azt az Európai Unió úgy fogja venni, hogy az bűnszövetkezeti tevékenység gyanúját bizonyítja és nem fog igyekezni további pénzeket folyósítani. Ha vizsgálat során Simicskát hozzák ki – akinek három esetben volt tulajdonosi része az ELIOS-ban – ő közkeletű kifejezéssel élve úgy fog dalolni, mint egy énekesmadár.

Ez pedig a Fidesznek annyira hiányzik, mint prosztatának a daganat.

Tiborczot a jelen állás szerint a végsőkig próbálják mentegetni. Erre utal Gulyás Gergely, frakcióvezető kiszivárgott kommunikációs kottája és annak ténye, hogy Orbán veje minden jel szerint szublimált.


 

h i r d e t é s