h i r d e t é s

Több felhő, kisebb csapadék, de marad a meleg!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Több felhő, kisebb csapadék, de marad a meleg!

2018. április 16. - 06:16

 

Hétfőn már több lesz a felhő, elszórtan kisebb csapadékra is számítani kell. - írja az Időjárás.hu

Viszont marad a meleg, nagyobbrészt 20 fok felett alakul a hőmérséklet a délutáni órákban!

Délelőtt sok lesz a felhő, pár órás napsütés főleg keleten várható, középen és nyugaton elszórtan kisebb eső, zápor kialakulhat.

Délután változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, de csak kisebb eső, zápor alakulhat ki. Élénk lesz a délkeleti, keleti szél.

19, 25 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem várható front a térségünkben. - írja a meteoklinika.hu

A felhősebb, borongósabb időben romlik a hangulatunk, a hő- és komfortérzetünk. Az érzékenyeknél vérnyomás ingadozás jelentkezhet. Az élénk, helyenként erős szél miatt sokan feszültnek, ingerültebbnek, stresszesebbnek érezhetik magukat.

Ha a szélre érzékenyek csoportjába tartozik, akkor nagyon intenzív tünetei jelentkezhetnek. Az ok nélküli idegi feszültség mellett kínzó fejfájás gyötörheti, figyelemzavarokkal, ingerlékenységgel küzdhet. A gyerekek is izgágábbak, élénkebbek lehetnek a megszokottnál. A kellemetlenségek mérséklése érdekében párologtasson citrom illóolajat, illetve este lefekvés előtt vegyen egy nyugtató levendulás fürdőt – ez segíthet ellazulni a stresszes napot követően.

Az étkezésben egyébként is fontos mértékletességet tartania, ne terhelje még ezzel is szervezetét. A húsok közül inkább a soványabbakat, a sonkának a kevésé zsíros részét válassza, illetve szerepeljen a menüben több könnyen emészthető zöldség, gyümölcs. A gyerekek hajlamosak ilyenkor sok édességet enni - ebben is javasolt inkább a minőségi csokoládét választani az „üres finomságok” helyett.

A ciprusfélék, az éger és a nyárfa egyre többfelé okoz panaszokat szerte az országban, a leggyakrabban tüsszögés, orrfolyás, szemkönnyezés jelentkezik. A szél és a helyenként kialakuló csapadék viszont kedvezően csökkenti a pollen koncentráció mértékét.

A közlekedésben helyenként nedves útfelületekkel találkozhatnak, vigyázzanak a megcsúszással, mérsékeljék a sebességet. Az olykor erős oldalszél pedig csökkenti a gépjármű menetstabilitását! Vezessenek figyelmesen, körültekintően!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s