h i r d e t é s

Több mint száz fertőzött és öt halott van a Pesti úti idősotthonban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Több mint száz fertőzött és öt halott van a Pesti úti idősotthonban

2020. április 09. - 16:49

 

Müller Cecília országos tisztifőorvos bejelentette, hogy a fővárosban, a Pesti úti idősek otthonában már több mint száz fertőzöttet tartanak nyilván, ez az éjszaka végzett laboratóriumi vizsgálatok során derült ki.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A tisztifőorvos is tervezi az intézmény meglátogatását.

A Rózsa utcai otthonban is többen megbetegedtek, tíz alatti számban. Más intézményekből is érkezett fertőzést mutató adat.


Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Karácsony Gergely főpolgármester szerdai Facebook-bejegyzésében közölte: a Fővárosi Védelmi Bizottság rendkívüli vizsgálatot tartott több, a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő idősotthonban. A vizsgálat azt állapította meg, hogy az intézmények a hatóságok előírásai szerint működnek.

Az elmúlt napokban a hatóságok úgy érzékelték, hogy lazult a fegyelem, a jó idő beköszöntével sokan nem csak halaszthatatlan ügyeik intézésére hagyták el lakóhelyüket, ami a járványhelyzet rosszabbodásához vezethet.

Az új koronavírus az egész országban elterjedt, bárhol, bárki megfertőződhet, ezért intenek óvatosságra a szakemberek. A fertőzések több mint a fele fővárosra és Pest-megyére koncentrálódik, de az összes megyében vannak regisztrált esetek.


Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma. Sokuknak nincsenek tüneteik, nem is sejtik, hogy másokat is megfertőzhetnek. Ezért kérik mindenkitől a korlátozások betartását. (Euronews)


 

h i r d e t é s