h i r d e t é s


Több száz dolgozóját küldi el a Tesco

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Több száz dolgozóját küldi el a Tesco

2017. szeptember 24. - 08:17

 

Miközben a kereskedelmi dolgozók szakszervezetei létszámbővítést kérnek a Tesco boltjaiban, addig legfeljebb 250 fős csoportos leépítés várható az üzletlánc központi irodájánál - írja a Magyar Nemzet.

A kép illusztráció! - Forrás: The Drum

Maximum 250 fős csoportos leépítés várható Magyarországon – közölte a Tesco a szakszervezetekkel. Ez a szám még csökkenhet, mert a cég mindenkit beleszámolt ebbe, még az olyan munkavállalókat is, akiknek változik a munkaköre, ezért megszűnik a korábbi szerződése. Ez az úgynevezett service model, ami a régió négy országát – hazánkon kívül Lengyel-, Csehországot és Szlovákiát – érinti.

Mint a lap kérdésére a Tesco megerősítette, nem az üzleteket, hanem a központi irodát érintik az elbocsátások, amit az üzletlánc struktúraváltozásnak nevez. Ezzel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatott a Tesco sajtóosztálya: „a potenciálisan érintett munkatársak túlnyomó többségének továbbra is megmarad a pozíciója, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legtöbb munkatársunknak fel tudjunk ajánlani alternatív munkakört. Csak a folyamat lezárultát követően tudunk tájékoztatást adni a vállalatot elhagyó munkatársak számáról”.

 

nepszava.huh i r d e t é s

betöltés..

;