h i r d e t é s

Újabb külföldi vállalat hagyja itt Magyarországot - 800 ember kerül az utcára

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Újabb külföldi vállalat hagyja itt Magyarországot - 800 ember kerül az utcára

2017. április 10. - 18:14

 

24 évig volt itt az üléshuzat-gyártó, most elegük lett és alacsonyabb költségű helyekre költöznek. - írja a privatbankar.hu.

Forrás: blikk.hu

Nyolcszáz alkalmazottat bocsát el az amerikai tulajdonú Lear Corporation Hungary Kft., miután a cég vezetése a napokban bejelentette a munkavállalóknak, hogy befejezi az autó üléshuzat-gyártó tevékenységét Magyarországon - közölte a cégnél működő szakszervezet elnöke, Kozma Zsolt hétfőn az MTI-vel. A Nemzetgazdasági Minisztérium azonnali elhelyezkedési segítséget ajánlott a móri Lear dolgozóinak.

Nem elég jók a körülmények

Kozma Zsolt közleménye szerint a Lear december 31-ig fokozatosan építi le a létszámot, a termelés egy részét befejezi, egy részét alacsonyabb költségű országokban található telephelyeire helyezi át. Mint írta,

a munkavállalókat sokként érte a hír, hiszen semmi nem utalt a drasztikus lépésre. A telephely több mint 24 éve működik

- tette hozzá.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében hangsúlyozta: fokozott figyelemmel kísérik a Lear munkavállalóinak sorsát. Jelezték, hogy Fejér, illetve a szomszédos megyékben a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat március végi adatai szerint közel nyolcezer betöltetlen versenypiaci álláshely volt, ami a cég munkavállalóinak gyors elhelyezkedését nagyban segítheti.

 privatbankar.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s