h i r d e t é s

Ujhelyi István már ki is jelölte Orbánék új helyét az Európai Parlamentben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ujhelyi István már ki is jelölte Orbánék új helyét az Európai Parlamentben

2019. március 13. - 10:46

 

A szocialista EP-képviselő a szélsőjobboldali politikus székeire helyezte a magyar miniszterelnök portréját. - írja a nepszava.hu.

Forrás: ujhelyi.eu

Ujhelyi egy videóban az Orbán által bejárt, meglehetősen széles politikai ívet is megrajzolta.

Barátaim, végre megtaláltam az igazi helyemet! Orbán Viktor korábbi néppárti politikus, az Európa-ellenes szélsőjobboldaliak tagja

– ez a felirat szerepelt azokon a táblákon, amelyeket Ujhelyi István szocialista EP-képviselő helyezett el az Európai Parlament plenáris üléstermében, a szélsőséges képviselők székein. 

A politikus a saját honlapjának beszámolója szerint ezzel jelezte, hogy Orbán és a Fidesz egyértelműen az Európa-ellenes szélsőségeket választja az európai értékek helyett. Az MSZP EP-képviselője a közösségi oldalon közölt élő videójában rámutatott, hogy 

Orbán Viktor széles ívet járt be a politikai életben: előbb KISZ-titkár volt, majd radikális liberális, később keresztény-konzervatív, most pedig egyértelműen Európa-ellenes és szélsőjobboldali.

Ujhelyi hangsúlyozta, hogy a Fidesznek előbb vagy utóbb, de bizonyosan távoznia kell a jobbközép Néppárt soraiból, új politikai otthona pedig egyértelműen a nacionalista-populista szélsőjobboldaliak közössége lesz. 

A dühöngő Európa-ellenesek között ott találjuk azt a holland pártot, amely nyíltan szélsőséges politikát folytat, nemrég pedig a kelet-európai, így a magyar munkavállalók ellen indított uszító kampányt. De Orbán új szövetségesei között találjuk a francia Nemzeti Frontot is, amely Putyin környezetéből kapott pénzt EU-ellenes kampányra és amely Putyin szóvivőjének lányát foglalkoztatja gyakornokként az Európai Parlamentben.

De ehhez a szélsőséges csoporthoz tartozik céljait tekintve az az osztrák Szabadságpárt is, amely elvette a kint dolgozó magyarok szociális juttatásait

– sorolta az alább is látható videóban Ujhelyi István:

Az MSZP európai politikusa szerint Orbán Viktor befolyása egyértelműen megrogyott, az európai erők világosan kilökik maguk közül a fideszeseket, ez pedig valós veszélyt és magyar érdeksérelmet okoz például a következő uniós költségvetés tárgyalása során. Ujhelyi szerint a májusi EP-választáson Európa és az Európa-párti erők, valamint a Fidesz és Orbánisztán között kell majd választani.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s