h i r d e t é s

Újra tárgyal a pedagógusokkal a kormány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Újra tárgyal a pedagógusokkal a kormány

2022. február 23. - 07:40

A jövő héten újra tárgyalóasztalhoz hívta a kormány a pedagógusok sztrájkbizottságának képviselőit - mondta a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke az InfoRádiónak.

A kép illusztráció! - Forrás: kettosmerce.blog.hu

Legközelebb március 2-án szerdán fognak sztrájktárgyalás címén találkozni a kormány képviselőivel a pedagógusok - tudta meg az InfoRádió Szabó Zsuzsannától.

"Remélem, és nagyon bízom abban, hogy végre észreveszik, hogy tenniük kell valamit, mert különben összedől az oktatás. Ez már régen nemcsak a pedagógusok baja, hanem valamennyi diáké és az ő családtagjaiké, mert a gyerekek alapvető joga sérül azáltal, hogy nem kapnak minőségi oktatást amiatt, mert nincs elég pedagógus a rendszerben" - mondta a PSZ elnöke.

Szabó Zuzsannak szerint a megmozdulások január vége óta azt mutatják, hogy jogosak a felvetéseik és a problémát meg kell oldani.

Az érdekképviseleti vezető hozzátette: ha sikerülne megállapodni március 2-án a kormánnyal, akkor nem tartanának március 16-án sztrájkot.

Azt is bejelentették, hogy Alkotmánybírósághoz fordul a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és Pedagógusok Szakszervezete, arra kérve a testületet, hogy helyezze azonnal hatályon kívül a kormány sztrájkrendeletét - olvasható a portálon. (napi.hu)