h i r d e t é s

Visszaszólt a dnyiprói polgármesternek Orbán embere: A tisztelet kijár mindenkinek, különösen akire ennyien szavaztak

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Visszaszólt a dnyiprói polgármesternek Orbán embere: A tisztelet kijár mindenkinek, különösen akire ennyien szavaztak

2023. január 31. - 05:22

Több tiszteletet kér Orbánnak, és emlékezteti, hogy a vörös hadsereggel pont ukrán katonák jártak Budapesten és nem kellene a nácikkal együttműködő személyeknek szobrot állítani Ukrajnában.

Borisz Filatov - Forrás: censor.net és Nagy János - Forrás: Nagy János Facebook oldala

Nagy János államtitkár Orbán Viktor egyik legközelebbi munkatársa, a portréi szerint majdnem két évtizede dolgozik a miniszterelnök mellett, ő kezeli a naptárát és a megbeszéléseit. Nagy eddig alapvetően a háttérbe vonulva dolgozott, az utóbbi időben viszont Facebook-oldalt csinált, ahol többször is posztol.

Most például válaszolt Borisz Filatovnak, az Orbánt ribancpofának nevező dnyiprói polgármesternek, szúrta ki a 444.hu.

Nagy megjegyezte, hogy a polgármestert csak 150 782 ember választotta meg, ezért adja meg a tiszteletet annak, akire 3 060 706 ember szavazott. Magyarországon egyébként nem közvetlen miniszterelnökválasztás van, így ezek a szavazatok valójában a Fidesz-KDNP közös listájára mentek.

A tisztelet csak kölcsönös lehet.

– mondja Nagy.

Szerinte Orbán nem Ukrajnára mondta, hogy olyan, mint Afganisztán, hanem a frontszakaszra, amelyen brutális harcok dúlnak. Szerinte ez valóban inkább Afganisztánra hasonlít. Szerinte kicsi az esély arra, hogy hamarosan véget érjen a háború, így az a terület sajnos valóban senki földje marad.

Nagy szerint az is szubjektív, hogy kit hol utálnak. De problémás, hogy egy politikus, ezzel a polgármesterre utal, gyűlöletből soviniszta megjegyzéseket tesz. Szerinte Magyarország sem a zsarnokok kedvében járt. Szerinte Ukrajna polgárának illene tudnia, mennyire nehéz a nagyhatalmak szorítása alatt egyensúlyozni.

Szó sincs róla Nagy szerint, hogy Orbán megbocsátott volna a szovjeteknek, és emlékezteti, hogy a vörös hadsereg legkeményebb hadosztályait pont az ukrán katonák adták, akik részt vettek 1956 leverésében. Azt pedig kikéri magának, hogy Ukrajnában a korábban a nácikkal együttműködő személyeknek állítanak szobrokat.

A szerénység és a történelem ismerete indokolt lenne.

– mondja Nagy. Utána kicsit megengedőbb lesz, mert tudja, hogy szörnyű úgy munkába menni, hogy minden nap bombák hullanak a városunkra, de Magyarország igyekszik jó szomszéd lenni. Végül arra kéri, hogy mutasson példát, majd megköszöni magyarul és ukránul is. (24.hu)

 

Milliós ukrán város polgármestere barmozta és ribancarcozta le Orbán Viktort

Meg igazából úgy egész Magyarországot, még ha fékezett is a kanyarban.

Lebarmozta a magyar miniszterelnököt az egymillió lakosú Dnyipro (2016-ig Dnyipropetrovszk) polgármestere.

Borisz Filatov a Telegramon reagált Orbán Viktornak egy minapi háttérbeszélgetésen elhangzott szavaira, miszerint: Putyin célja az, hogy irányíthatatlan roncsot csináljon Urajnából, éspedig azért, hogy azt a Nyugat ne tudja trófeaként felmutatni; mi több, ez már sikerült is neki, és „Ukrajna olyan, mint Afganisztán: a senki földje”.

Filatov gondolatksérlete pedig itt tekinthető meg és guglifordítózható le.

Amúgy nagyjából így néz ki magyarul:

Orbánnak. Oroszul. Polkorrektség nélkül. Először is, ribancarc, nem a mi földünk a senkiföldje, hanem a tiétek. Több ezer éve élünk itt, mi nem az Urálon túlról másztunk elő. Másrészt pedig különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától, Szlovákiától kezdve Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert. A trianoni békeszerződés csak büntetés volt az állatias történelmi tetteitekért. Harmadrészt a kegyetlenkedéseitek, és az a folyamatos vágy, hogy minden világháborúban a zsarnokok kedvében járjatok, történelmi páriává tettek titeket. Negyedszer pedig, milyen alávalóságra vall megbocsátani 1956-ot a szovjeteknek és utódaiknak? Ötödször: teljes erkölcsi nullának kell lenni ahhoz, hogy az EU és a NATO szoknyája mögé bújva taposs mindenki nyakára. Kifelé a szoknya alól, és három nap alatt kisöprünk titeket, szemetek.

Részben érteni véljük a polgármester indulatait, mindazonáltal az „Urálon túlról való átmászástól” s még néhány egyéb primitív futamtól kifordul az ember gálája, már ha a politikusoktól kicsit is többet vár, mint a legkültelkibb kocsmák törzsközönségétől.

Sejthette ezt Filatov is, aki azért a szövege végére csak odaillesztette, hogy:

Barmok. Nem, nem a magyar emberek. Hanem az ott hatalmon lévők.

Filatov megnyilvánulását a Telex szúrta ki. (24.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!