h i r d e t é s

A valós probléma maga az MSZP, bajban a Fidesz

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam
a- a+

A valós probléma maga az MSZP, bajban a Fidesz

2016. október 27. - 12:33
0 komment

Elég sok cikkben foglalkozott lapunk a kérdéssel, amely időközben ezren felüli támogató aláírással problémává nőtte ki magát.

Elég sok cikkben foglalkozott lapunk a kérdéssel, amely időközben ezren felüli támogató aláírással problémává nőtte ki magát.

A Fidesz a szokásos taktikáját alkalmazza, mellébeszélnek, csúsztatnak és húzzák az időt. "A városért tenni akaró" esztergomi önkormányzat is ebből a kottából játszik, megfűszerezve többek között azzal, hogy közérdekű, nyilvános adatokat tüntetnek el az esztergom.hu oldalról (az adatok eltűntetésével kapcsolatban 9 napja kérdeztük először a Városházát, választ a mai napig nem kaptunk - a szerk.). Eseti bizottságot hív össze a polgármester, majd a lakosság nyomására maguk közé engednek egy olyan civilt is, aki sok politikust meghaladó vitakultúrával és az érintett kérdésben, az összes döntéshozónál alaposabb helyismerettel rendelkezik. Csakhogy, mióta tagja lett Imre János ennek a bizottságnak, sem a korábbi ülések jegyzőkönyveit, sem pedig a következő ülésre meghívót nem kapott.

Az elmúlt hetekben önkéntesek aláírásokat gyűjtöttek Esztergom szerte az épülő intermodális csomópont helyszínének téves kijelölésével kapcsolatban. A fideszes retorikára az is jellemző, hogy a folyamatos ellenség-keresés közben a hatalom igyekszik egyes emberekre "ráhúzni" a felelősséget. Most bajban lehet a Fidesz, hiszen ebben az ügyben nehéz lesz több ezer ember általuk gerjesztett problémáját egy valakire "ráhúzni". Az épülő esztergomi "csoda" nem egy ember problémája, hanem mindenkié, függetlenül attól, hogy tagja-e az "új nemzeti egységnek" vagy sem.

Ami az építkezés folytatása és a valós egyeztetések nélküli politika mellett egyre aggasztóbb a városban, az az, hogy az önkormányzatban dolgozó ellenzéki képviselők sem emelik fel a szavukat a kérdésben. Esztergom nem nagy város, ha egy helyi szinten ismert ember nagydolgát végzi a város egyik végén, percek múlva a város másik fele is tudja, hogy valaki valahol nagydolgozott. E suta példával csak azt szerettem volna szimbolizálni, hogy tudniuk kell az ellenzéki képviselőknek arról, hogy a városban erősödik és egyre jobban zúgolódik egy napról-napra gyarapodó tömeg. Még nem kritikus, de csak idő kérdése, amikor átbukik a küszöbön és ezáltal egyre nehezebben kezelhetővé válik a helyzet.

Két lehetőség van, az első szerint az esztergomi ellenzék homokba dugta a fejét, vagy a másik, hogy teljesen kiépült "az uram-bátyám" viszony és így mindegyik a Fidesz kezéből eszik. Lehet egy harmadik eset is, amikor az ellenzék a komfortkörén belül konspirál és kevésbé fajsúlyos ügyek mögé áll be, amit a végén rosszul és röviden kommunikál, azaz el sem jut az emberekhez.

Nem szeretném minősíteni az ellenzéket, de egy olyan problémát söpörnek az asztal alá, amely annyi embert érint, hogy ez a tömeg képes egy képviselőt hatalomban tartani, de képes eltávolítani is onnan.

De nem csak az ellenzékről van szó, hanem a teljes politikai palettáról. Lapunk úgy tudja, hogy szeptember végén a vasútállomás környezetében élők megfogalmaztak egy nyílt levelet, amelyben kérték a Városházát, hogy gondolják át ezt a döntést - nem tették meg. Ezek után az összes Esztergomban működő politikai pártnak küldtek egy levelet, amelyben a segítségüket kérték - ezzel kapcsolatban sem érkezett válasz, így elmondható, hogy nem csak az Önkormányzat, hanem a politikai pártok is nagy ívben tesznek a választói kérésekre.

Ezzel párhuzamosan beindult a civilek részéről a lobbi, hogyha helyben süket fülekre találnak az érintettek és a "csoda" közvetlen "elszenvedői", akkor ennek az ügynek az Országgyűlésben a helye. Tekintettel arra, hogy a parlamenti pártok "nem tépték" magukat azért, hogy interpellálhassanak az ügyben és gyakorlatilag az MSZP volt az egyetlen, amely párt részéről ígéret hangzott el arra, hogy lesz ilyen témájú felszólalás.

Közben ismét eltelt egy hónap

Lapunk MSZP-s forrása szerint azért nem hangozott el az interpelláció a parlamentben, mert a párt frakcióvezetése egyelőre nem engedte elmondani azt, mondván, hogy jelenleg számos fontosabb ügy köti le a frakciót. Biztos így van... Csak ilyenkor eszembe jutnak a MSZP elnökének szavai, hogy most már az emberek valós problémáival szeretne foglalkozni a párt. Nos, kedves MSZP, ha magatoktól nem megy a valós problémák észrevétele, Esztergomból kaptatok egyet, de ezt is elbaltázzák.

Ami eddig nem hangozhatott el a parlamentben

Egyre többen éreznek úgy, hogy cserbenhagyták őket, tényleg nem számít senkinek sem a sorsuk és az egyre romló életkörülményeik. Minden pártnak csak akkor érdekesek, amikor szükségük vannak a szavazatukra.