h i r d e t é s

Fidesz-logó váltotta a vörös csillagot a Külső-Pesti Tankerület épületén

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Fidesz-logó váltotta a vörös csillagot a Külső-Pesti Tankerület épületén

2022. december 09. - 05:48

A Karinthy Frigyes Gimnázium tanárainak kirúgását levezénylő tankerület épülete korábban MSZMP-s pártház volt.

Forrás: Facebook / Jobbik

Fidesz-logót helyezett az éjszaka a Külső-Pesti Tankerület épületének tetejére Hartaházi Miklós, a XVIII. kerületi Jobbik elnöke. Az akció pikantériája, hogy a székház a rendszerváltás előtt MSZMP-pártház volt, így ugyanezen a tetőn korábban vörös csillag díszelgett.

Az Üllői úti épület akkor került be a hírekbe, amikor innen vezényelték le a XVIII. kerületi Karinthy Frigyes Gimnázium hat tanárának kirúgását. A polgári engedetlenségben részt vevő pedagógusok először figyelmeztetést kaptak, ezután velük együtt több száz diák és tanár vonult az épülethez, hogy személyesen vegyék át Rábel Krisztina tankerületi vezetőtől az erről szóló levelet.Vörös csillag az egykori pártházon - Forrás: Facebook / Jobbik

Hartaházi Miklós Facebook oldalán azt írta: „a rendszerváltáskor, '89-ben leszedték innen a vörös csillagot, most pedig egy darus kocsival odatettük a helyére annak a Fidesznek a logóját, amely az utóbbi években elfoglalta az államot. Annak a Fidesznek a logóját, aminek a politikája elleni kiállás azonnali megtorlást vont maga után. Annak a Fidesznek a logóját, amit valamikor egyszer régen fiatal demokraták alapítottak, akik aztán mostanra öreg kommunisták lettek”.

A politikus posztját azzal fejezte be:

Elég volt a megfélemlítésből, elvtársak! Jövőt a Karinthynak, jövőt a hazának!”

(hvg.hu)