h i r d e t é s

Hivatalos: jön az ötödik Indiana Jones, főszerepben; Harrison Ford

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Hivatalos: jön az ötödik Indiana Jones, főszerepben; Harrison Ford

2020. december 12. - 05:59

Visszatér a mozivászonra a 78 éves Harrison Ford, méghozzá nem is akármilyen szerepben: a széria ötödik és egyben utolsó epizódjára újra magára ölti Indiana Jones karakterét – számolt be a Disney bejelentéséről a BBC.

Forrás: Fandom Entertainment / YouTube

Nagy terveket szőtt magának a Disney a közeljövőre, ugyanis amellett, hogy különböző Star Wars és Marvel spin-offokat jelentettek be, megerősítették, hogy megrendezik az ötödik és egyben utolsó epizódját a közkedvelt Indiana Jones franchise-nak.

A filmet James Mangold fogja rendezni, és a 78 éves Harrison Ford még egyszer utoljára magára ölti a kalandor szerepét, melyet jelenlegi tervek szerint legkésőbb 2022 júliusában már a mozitermekben is láthatunk. A Disney megerősítette, hogy a Lucasfilm már meg is kezdte az előkészületi munkákat a film kapcsán.

Nem meglepő, hogy sikerült Harrison Fordot meggyőzni, hogy vállalja el újra az ikonikus kalandor szerepét, még egy 2013-as interjúban mondta el, hogy megfelelőnek érzi már a visszatérését Indiana Jonesként.

"Láttuk, hogyan fejlődik a karakter az idők alatt, szóval már megfelelőnek érzem, hogy visszatérjen egy újabb remek film kereteiben. Számomra a karakter érvényesülése volt a legérdekesebb, hogy a félelme ellenére megvolt a bátorsága, intelligenciája, esze ahhoz, hogy túléljen" - mondta akkoriban Ford.

Az Indiana Jones széria még 1981-ben indult az Elveszett frigyláda fosztogatói névre keresztelt filmmel, amelyet az 1984-es Végzet Temploma, az 1989-es Utolsó Kereszteslovag és a 2008-as Kristálykoponya királysága követett. (liner.hu)