h i r d e t é s

Lesz, ahol a kisüt a nap, de többnyire szürke, borongós lesz az idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Lesz, ahol a kisüt a nap, de többnyire szürke, borongós lesz az idő

2022. december 03. - 05:44

Szombaton párás, nyirkos, lehangoló idő lesz, de helyenként azért napsütésben is bízhatunk. Vasárnap újabb csapadék érkezik.

Erősen felhős, borult lesz az ég, helyenként az Alföldön lehetnek rövid napos időszakok. A nyugati tájakon eső, helyenként havas eső is előfordulhat, máshol legfeljebb csak szitálás alakulhat ki átmenetileg. Reggelre sokfelé képződik pára, köd, mely helyenként tartósabban is megmaradhat. Napközben a keleti-délkeleti szél a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé megélénkülhet.
Hajnalban -3 és +3, kora délután 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is sok felhő lesz fölöttünk, rövid napos időszakokra csak északkeleten van kilátás. Reggel és napközben csak elszórtan számíthatunk kisebb esőre, de szitálás ismét több tájegységünkön kialakulhat. Késő délután, este viszont a Dunántúlon és a középső tájakon már többfelé eleredhet az eső. A keleti-délkeleti szél a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé élénk, erős lehet. A csúcshőmérséklet 4 és 10 fok között alakulhat.

Orvosmeteorológia

Ugyan front nem lesz felettünk, de így is sokunk szervezetét megviselheti az időjárás.
A borongós tájakon élők körében tompaság, levertség, dekoncentráltság, kedvtelenség jelentkezhet, alacsony lesz a hő- és komfortérzet.
Az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok, valamint kopásos eredetű ízületi panaszok is előfordulhatnak.
A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok.
Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.