h i r d e t é s

A Fidesz szerint a szemétről is az ellenzék tehet

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A Fidesz szerint a szemétről is az ellenzék tehet

2018. október 31. - 09:31

 

Van még valaki, akit ez meg tud lepni? Minden, ami rossz, az egyedül a ballibek hibája lehet. Míg ellenben bármi, ami a legkisebb eredmény reményével kecsegtet, az egyedül a Fidesz, de leginkább Orbán Viktor érdeme. Így volt ez a Mercedes gyár, vagy a 4-es metró átadásának idején is.

Mégsem érthető, hogy a 116 településen kialakult hulladékszállítási problémáért hogyan tehető felelőssé egy olyan ellenzék, aminek arra sincs módja, hogy a legveszélyesebb törvénytervezeteket megakadályozza?

Sajátos módját választotta a kormány, hogy az eddigi hallgatását megtörve mondjon valamit a hétfőn hivatalosan is összeomlott szemétszállítási rendszerről. (116 települést kiszolgáló, Pest és Nógrád megyében működő Zöld Híd közölte, a lakosságtól már nem viszi el a szemetet, mert az állami kukaholding nem ad elég pénzt a működésre.)

Sajtótájékoztatót tartottak, amit pontosabb kinyilatkoztatás-eseménynek nevezni, mert kérdezni nem lehetett.

Itt a belügyminiszter-helyettes, Kontrát Károly kijelentette, az egész ügy csak egy LMP-s politikus játszmája, a kormány pedig nem enged a zsarolásnak, és felháborítónak tartotta, hogy a szolgáltató cég nem látja el feladatát, de vissza sem adja a megbízását – tudósít az eseményről az Index. Kontrát arra célozhatott, hogy a Zöld Híd ügyvezetője korábban LMP-s képviselőjelölt volt, illetve a cég központja az ellenzéki vezetésű (Gémesi György szintén LMP-s képviselőjelölt) Gödöllőn található.

A katasztrófavédelem részéről is volt ott egy illetékes a sajtótájékoztatón, ő azt mondta, hogy felkészültek a szemétszállítás megszervezésére, meg hogy képesek ellátni a szolgáltató feladatait, de hogy mikor fogják elszállítani – és kicsoda – a szemetet az érintett 116 településről, azt nem árulta el. Kérdezni meg ugye nem lehetett. /24.hu/

Lefordítva; a probléma olyannyira kezelhetetlenné vált véletlenül sem szakértői kormányunk illetékesei számára, hogy nincs más választásuk, mint az inkompetenssé tett ellenzékkel vitetni el ezt a balhét is. És bár a belügyminiszter-helyettes mindent elkövet, hogy az LMP pitiáner húzásának állítsa be az esetet, ennek élesen ellentmond, hogy Fóton immár a polgárőrség figyelmezteti a lakókat, hogy ne tegyék ki a kukákat.

Érdekes adalék egy performansz művész pár évvel ezelőtti kísérlete, amikor az általa termelt hulladékot testére aggatva igyekezett szemléltetni a nem lebomló, valamint nem helyesen kezelt hulladék jelentette problémát. Mint kiderült egy átlagos felnőtt mintegy heti 40 kilogramm szemetet termel átlagosan. Ezt szem előtt tartva a két hét, mint a járványveszély kihirdetésének határideje súlyosan felelőtlen becslésnek tűnik.


 

h i r d e t é s