h i r d e t é s

A fideszes Alkotmánybíróság gyáva módon legitimálta az önkormányzatok megsarcolását

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A fideszes Alkotmánybíróság gyáva módon legitimálta az önkormányzatok megsarcolását

2020. június 22. - 14:06

 

Az Orbán által 133 bátor embernek tartott fideszes képviselő gyenge és gyáva módon ismét a pártkatonákkal feltöltött Alkotmánybíróság mögé bújva legitimáltatta saját túlhatalmát. - írja közleményében Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja.

Miközben a kormány a járványhelyzetet az önkormányzatok kifosztására használta fel, ellenzéki képviselők közös beadvánnyal fordultak az Alkotmánybírósághoz a gépjárműadó elvonása és az önkormányzatok kivéreztetése ellen tiltakozva. Talán senkit nem lep meg, hogy a kormány által megszállt Alkotmánybíróság szintén hárította a felelősséget, arra hivatkozva, hogy ebben a kérdésben a testületnek nincs hatásköre.

Mi, európai magyarok elkeserítőnek tartjuk, hogy Orbánék gyáva módon még a veszélyhelyzetet is az önkormányzatok megfojtására használták fel, az Alkotmánybíróság pedig túl gyenge ahhoz, hogy bármit is tegyen, ezért szó nélkül asszisztál a kicsinyes politikai bosszúhoz.

Üzenjük nekik, hogy még két évük van hátra: 2022-ben visszavesszük tőlük az országot, és helyreállítjuk a jogállamot! - teszi hozzá az ellenzéki párt.


 

Kommentek

h i r d e t é s