h i r d e t é s

A friss szennyvízadatokból már látszik, hol nő tovább a fertőzöttek száma

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A friss szennyvízadatokból már látszik, hol nő tovább a fertőzöttek száma

2020. november 25. - 18:06

 

A 47. heti vizsgálati adatok alapján Békéscsabán, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban és Székesfehérváron az emelkedett kategóriába került a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ma frissített adatai szerint.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A koronavírus szennyvízben mért koncentrációja a 47. héten Békéscsabán, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban és Székesfehérváron az emelkedett kategóriába került.

Az elvégzett szennyvízvizsgálatok adatai alapján Kecskeméten és Szolnokon csökkenő tendenciát mutattak ki a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségében.


Forrás: NNK

A szennyvíz vizsgálata mindazokról információt ad, akik ürítik a kórokozó örökítőanyagát, így a tünetekkel rendelkező fertőzöttek mellett a tünetmentes és gyenge tünetes fertőzöttek számáról is - írja honlapján az NNK.

Hangsúlyozzák, a vizsgálatok megerősítik, hogy a koronavírus továbbra is jelen van az ország egész területén. Ezért a járvány lassítása érdekében továbbra is kiemelten fontos a fegyelmezett magatartás és a járványügyi szabályok betartása. (napi.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s