h i r d e t é s

A kormány járulékos veszteségként tekint az ellátatlanokra a súlyosbodó járványban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A kormány járulékos veszteségként tekint az ellátatlanokra a súlyosbodó járványban

2021. november 18. - 05:36

A mindent az újraválasztásának alárendelő kormány hiába tudja, hogy az oltatlanok életveszélyben vannak, alig tesz valamit, hogy megmentse őket önmaguktól, és tőlük másokat.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Németh György

A kórházakba egyre súlyosabb állapotú betegek kerülnek, a dolgozók kimerültek, a tervezett műtétek várólistái pedig tovább hosszabbodtak.

„Nem lesz negyedik hullám”, ha mégis, akkor az az oltatlanoké lesz – máig ez a hivatalos kormányzati kommunikáció. „Semmilyen védelmi intézkedés nem véd meg, kizárólag az oltás” – áll az orbáni idézet a kormány honlapján.

A szakma – az orvosi kamara, az Akadémia, a bajra már jó előre figyelmeztető virológusok kórusa – ezt másként tudja, ahogy a nemzetközi tapasztalatok is az ellenkezőjét mutatják. A tömegrendezvények betiltása, a maszkviselés kötelezővé tétele, a tömeges tesztelés, az oltatlanok mozgásának korlátozása együttesen csökkenti, lassítja a koronavírus terjedését, ám ezekkel az eszközökkel – szemben a „laborként” emlegetett Ausztriával – a magyar kormány még november közepén sem kívánt élni.

Pedig a nyilvánosság elől jórészt eltitkolt járványadatok alapján minden ok meglenne rá. (hvg360.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s