fbpx A szlovák rendőrök a határokon fogják ellenőrizni az országba belépőket | CIVILHETES

h i r d e t é s

A szlovák rendőrök a határokon fogják ellenőrizni az országba belépőket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A szlovák rendőrök a határokon fogják ellenőrizni az országba belépőket

2021. december 04. - 07:02

 

A szlovák rendőrség szúrópróbaszerű és célzott ellenőrzésekre készül az elkövetkező napokban. 

Azt fogják ellenőrizni, hogy a szomszédos országból érkezők a Közegészségügyi Hivatal rendeletének megfelelően betartják-e a belépést követő karanténkötelezettséget.

„A következő hétvégéken, december 4-én szombaton, valamint december 11-én és 18-án a véletlenszerű ellenőrzések mellett célzott ellenőrzésekre is sor kerül a szomszédos országokból Szlovákia területére való belépésnél” – írta a rendőrség a közösségi oldalán.

„Ezzel összefüggésben szeretnénk emlékeztetni, hogy minden 12 év és két hónapnál idősebb személy (kivéve néhány, az ÚVZ rendeletében meghatározott kivételt) köteles legkésőbb a Szlovákia területére való belépést követően azonnal regisztrálni a http://korona.gov.sk/ehranica weboldalon” – közölték a rendőrök.

Továbbá figyelmeztettek, hogy a beoltott személyek kötelesek felmutatni a védettségi igazolványukat. A nem teljesen oltott, és oltatlan személyeknek pedig karanténba kell vonulniuk, „amely megszűnik, ha az elkülönítés 10. napjának végén tünetmentesek, vagy az ötödik napon elvégzett PCR-tesztjük negatív eredménnyel zárul”.

„Azon a személyeknek, akik a kötelező izoláció alóli mentességek bármelyike alá tartoznak, azoknak ellenőrzéskor igazolniuk kell, hogy az adott mentesség valamennyi feltétele teljesül náluk (pl. negatív PCR-teszteredmény, ha szükséges)” – tájékoztattak.

Hozzátették, hogy a feltüntetett dél-afrikai és további országokból érkezőknek kivétel nélkül karanténba kell vonulniuk. (ujszo.com)


 

h i r d e t é s