h i r d e t é s

A "testvérek" követni fogják - Sorra gratulálnak Orbánnak

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A "testvérek" követni fogják - Sorra gratulálnak Orbánnak

2018. április 09. - 13:41

 

Egymás után kapja a külföldi vállveregetéseket a győzelem után, ömlik a pátosz. - írja a nepszava.hu.

 Egymás után kapja a külföldi vállveregetéseket Orbán Viktor a választási siker után. A szerb államfő bölcsességét dicséri, az olasz szélsőjobboldaliak követendő példának nevezik, a lengyel kormányfő is sok sikert kíván, a cseh ügyvezető miniszterelnök pedig reméli az együttműködést. Német jobboldaliak szerint "igazán fényes" volt a győzelem.

A magyarországi választók újra igazi vezetőt választottak maguknak - fogalmazott Aleksandar Vucic szerb államfő az Orbán Viktornak írt levelében, és egyben gratulált az országgyűlési választásokon elért eredményéhez.

Szerinte a "nehéz, de megalapozott döntései" bizonyítják, hogy bölcsességgel és gazdag politikai tapasztalattal lehet előrébb vinni az országot és a népet. Vucic szerint a két ország kapcsolatai soha nem voltak még ilyen jók, és Szerbia továbbra is elkötelezett a közös út mellett.

Ezzel összefüggésben kihasználnám a lehetőséget, hogy neked és a kormányodnak megköszönjem azt az önzetlen támogatást, amelyet Szerbiának nyújtotok az ország európai útján. Örömmel várom következő találkozónkat 

- fogalmazott a a szerb köztársasági elnök.

Andrej Babis ügyvezető cseh kormányfő, az ANO mozgalom elnöke csehül és magyarul is üzent: "Gratulálok Orbán Viktornak meghatározó győzelméhez" - írta a Twitteren. Hozzátette, szeretne az Európai Unió és a visegrádi csoport keretein belül, illetve kétoldalú szinten továbbra is együttműködni a magyar miniszterelnökkel.

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Marek Kuchcinski alsóházi elnök is gratulált a Fidesz választási eredményéhez, Konrad Szymanski külügyminiszter-helyettes pedig a közép-európai emancipációs törekvések eredményének minősítette a Fidesz győzelemét.

A reformok útja soha nem könnyű. A társadalom támogatása arra mutat, hogy érdemes vállalni a fáradságot

 - írta Twitteren Morawiecki. Kuchcinski szerint

Közép-Európa magasra tűzte a szabadság zászlaját.

Nagyon sokat tett a magyar államért és a magyar EU-tagságért

 - nyilatkozta a Szymanski, aki úgy látja, a két ország politikai szövetségének hátterében a politikusok személyes barátsága is áll.

Magyarország

szívvel és ésszel szavazott, nem törődve Brüsszel fenyegetéseivel és Soros milliárdjaival

- gratulált Orbán Viktor győzelméhez Matteo Salvini, az olasz jobbközép koalíciót vezető Liga politikusa Twitter-üzenetben. Giorgia Meloni, a szélsőjobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke azt írta, "identitásvédelem" és egyéb harcok terén ők is "ezt a modellt akarják követni" Olaszországban".

Gratulált Orbán Viktor kormányfőnek a német szövetségi parlament (Bundestag) legnagyobb ellenzéki pártja, a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) több vezető politikusa. Jörg Meuthen, az AfD társelnöke kiemelte: Orbán világosan megmondta, hogy eddigi politikájának folytatására készül, és éppen ezért "igazán fényes győzelmet" arathatott.

Felvetette: nevetséges lenne, ha az olaszországi és magyarországi választási eredmények után azt gondolná valaki, hogy az európai népek engedik a nemzetállamok lebontását. Gratulált Beatrix von Storch, az AfD Bundestag-frakciójának helyettes vezetője is - ő azt írta, a Fidesz választási győzelme "rossz nap az EU-nak".

nepszava.hu


 

h i r d e t é s