h i r d e t é s

Aki magas, annak magasabb az IQ-ja is, 170 cm alatt nem kevés a diktátor!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Aki magas, annak magasabb az IQ-ja is, 170 cm alatt nem kevés a diktátor!

2017. január 27. - 07:54

 

Erős hónapja volt a magasoknak, két, velük foglalkozó tudományos kutatás is jelentős sajtóvisszhangot kapott. 

A mi alacsony magasságunk - forrás: 444.hu

Arról, hogy miért lettek ilyen rohadt magasak a hollandok, a 444 is beszámolt. Ezzel a kutatással szinte egy időben jelent meg a nagytekintélyű orvosi szaklapban, a New England Journal of Medicine-ben egy másik kutatás, aminek a megállapításai szerint

a magas férfiak sokkal kevésbé hajlamosak a szívbetegségekre.

A 200 ezernél is több ember vizsgálatával készült kutatás megállapításai szerint hat centiméterenként 13,5 százalékkal csökken a koronaér-betegségek valószínűsége.

A magasabb emberek, pláne a magas férfiak:

  • többet keresnek
  • nagyobb megbecsülésnek örvendenek
  • nagyobb az IQ-juk
  • és vonzóbbak is

Nem hiszik? Azt, hogy a magasak többet keresnek, két remek tanulmány is igazolja – az egyiket ráadásul egy magyar kutató, Bolgár Dániel jegyzi, aki azt kutatta, hogy igaz-e a tétel, hogy a zsidók jobb módúak a nem zsidóknál, de arra jutott, hogy az anyagi helyzet szempontjából testmagasság meghatározóbb a felekezeti hovatartozásnál.

Azt pedig, hogy a nők jobban vonzódnak a magas férfiakhoz, egyebek mellett pont a hollandok bámulatos növekedéséről szóló kutatás erősítette meg, ami a jelenség okaként azt azonosította, hogy a magas holland férfiak és nők egyszerűen sokkal termékenyebbek, aminek lehet némi köze ahhoz, hogy a másik nem mennyivel tartja vonzóbbnak őket alacsonyabb társaiknál.

És ahhoz mit szólnak, hogy a II. világháború óta tartott 17 amerikai elnökválasztáson 11-szer a magasabb jelölt nyert? (Az alacsonyabb csak ötször – bár az elmúlt négy elnökválasztáson háromszor –, Bill Clinton és az idősebb Bush pedig egymagasak voltak.)

170 centi alatt már más világ dívik, kevés kivétellel az összes férfi be akarja bizonyítani, hogy ő is ér annyit, mintha magasabb lenne, többen erőszakosak, zsarnokoskodnak, vagy a nőkkel kapcsolatban csak sóhajtoznak, és erős önbizalomhiánnyal küszködnek – és persze kompenzálnak, kompenzálnak, kompenzálnak. Féltékenyek az összes magas férfira, és a történelemben nem kevés diktátort is találni közöttük – nem véletlenül. A magasság iránti vonzódás egyébként a kutatók szerint evolúciós maradvány, minél erősebb testfelépítésű valaki, annál inkább az ő génjeinkre vetjük ki a hálónkat – az már más kérdés, hogy egy csomó nőnek pont hogy nem tetszik a nagy testmagassághoz kapcsoló önbizalom, vagy képzeletben hozzá társított felsőbbrendűségi érzés, és nagyon jól érzik magukat akkor, ha partnerük egy magas velük – vagy épp egy picit alacsonyabb.   

(444.hu , lemon.hu , szakirodalom)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s