fbpx Amit Orbán sosem olvasott: "adjunk az embereknek körülbelül egyenlő esélyeket" | CIVILHETES

h i r d e t é s

Amit Orbán sosem olvasott: "adjunk az embereknek körülbelül egyenlő esélyeket"

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Amit Orbán sosem olvasott: "adjunk az embereknek körülbelül egyenlő esélyeket"

2017. január 02. - 12:15
0 komment

 

Elment közülünk Tony Atkinson, aki küzdött az esélyegyenlőségért! 

Sir Anthony Atkinson - Fotó: independent.co.uk

Atkinson világosan felismerte azokat a folyamatokat, amelyek mára elvezetttek a növekvő populizmus világába. Azt mondta 2015 tavaszán, hogy :

"Ha túl sok az egyenlőtlenség van a társadalomban , akkor ez egy bizonyos ponton negatív hatással lesz a gazdasági sikerre."

megjelent a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungban.

Elhíresült gondolata volt:

"Ön valóban akar élni egy olyan országban, ahol néhány ember engedheti meg magának, hogy jegyet vegyen az űrutazásra, míg másoknak meg kell szenvedni az élelmiszer beszerzését a konyhára, annak ellenére, hogy van munkájuk"

Az interjúban, Atkinson is világossá tette, hogy a ez nem róla, szintező semmilyen érdemi különbség a társadalom tagjai:

"nem bánom, ha valaki feltalálja egy új vakcinát, és jól fizetett érte. Egyenlőtlenség elleni küzdelem nem jelenti azt, hogy töröljék el az összes különbséget az emberek között. De a társadalomnak meg kell teremtenie a feltételeket, hogy mindenkinek egyenlő esélye legyen a vakcina feltalálására.  Egyenlőtlen társadalomban, nincs esélyegyenlőség."

Értette a világunkat, csak a politikusok nem értették őt! Orbán jó lenne, ha néhány gondolatot elolvasna és magáévá tenne a munkásságából.


 

h i r d e t é s