h i r d e t é s

Az Orbán-kormány nem emelt kifogást a nyolcadik szankciós kör ellen, de itthon nemzeti konzultációt indít a szankciókkal kapcsolatban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Az Orbán-kormány nem emelt kifogást a nyolcadik szankciós kör ellen, de itthon nemzeti konzultációt indít a szankciókkal kapcsolatban

2022. szeptember 24. - 05:42

Újabb ágazatokra — például kettős, vagyis katonai és civil felhasználású technológiákra, valamint luxuscikkekre — terjeszthetik ki az exporttilalmat, és további személyeket sújthat vagyonbefagyasztással és beutazási tilalommal az Európai Unió.

Az Európai Bizottság friss szankciókat készít elő Oroszországgal szemben, jelentette be csütörtökön Ursula von der Leyen elnök, írja a Népszava.

Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője megerősítette, hogy a tagállami külügyminiszterek felhatalmazták a megfelelő uniós testületeket a nyolcadik szankciós csomag kidolgozására, miután csütörtök reggel rendkívüli tanácskozást tartottak New Yorkban, az ENSZ Közgyűlésének székhelyén.

A részletek még nem ismertek, de hírek szerint a közösség újabb ágazatokra — például kettős, vagyis katonai és civil felhasználású technológiákra, valamint luxuscikkekre — terjesztheti ki az exporttilalmat, és további személyeket sújthat vagyonbefagyasztással és beutazási tilalommal. Borrell közölte, hogy reményei szerint az EU27-ek egyhangúlag fogják támogatni a lépéseket, írja a Népszava brüsszeli tudósítója. 

Az Euractiv című brüsszeli hírportál által idézett EU forrás szerint Magyarország nem támasztott kifogást a New York-i találkozón. Ez azért is meglepő, mert a kormányzati kommunikáció szintjén a regnáló kormány többször is hevesen támadta a szankciós politikát, Kocsis Máté pedig nemzeti konzultációt sürgetett a szankciókkal kapcsolatban. (168.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky