fbpx Donáth Anna polgárháborútól tart? Szerinte Orbán Viktor nem fogja békésen átadni a hatalmat | CIVILHETES

h i r d e t é s

Donáth Anna polgárháborútól tart? Szerinte Orbán Viktor nem fogja békésen átadni a hatalmat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Donáth Anna polgárháborútól tart? Szerinte Orbán Viktor nem fogja békésen átadni a hatalmat

2021. december 03. - 15:46

 

A Momentum új elnöke nem takarékoskodott a drámai hatású mondatokkal a legújabb üzenetében: szerinte Donald Trump is úgy hergelte a követőit a választási kampány idején, ahogy azt most a kormányfő teszi.

Donáth Anna - Forrás: Donáth Anna Facebook oldala

Jakab Péter után Donáth Anna sem tudott szó nélküli elmenni Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjúja mellett. Mint azt a Blikk megírta, a Jobbik elnöke a miniszterelnököt nemes egyszerűséggel nem százasnak nevezte, amiért Orbán azt mondta, az óvodákban és az iskolákban bizonyos aktivisták mindenféle ideológiákat népszerűsítenek, például a nemátalakító műtéteket. A Momentum Mozgalom frissen megválasztott elnöke pedig a volt amerikai elnökhöz, Donald Trumphoz hasonlítja Orbán Viktort, mert szerinte Trump is úgy hergelte a követőit a választási kampány idején, ahogy azt most a kormányfő teszi.

– A miniszterelnöknek a ma reggeli Kossuth Rádiós interjújával sikerült is felzárkóznia Kövér László legújabb vállalhatatlan kijelentéseihez: konkrétan arról beszélt, hogy ha az ellenzék nyeri a tavaszi választásokat, az kizárólag „Brüsszelnek” lesz köszönhető. Egyértelmű az üzenet: az ellenzék külföldi ügynök, és ha más nyer, akkor az csak csalás lehet – kezdte Facebook-bejegyzését Donáth, aki szerint Trump is pontosan ezekről, beszélt, tehát „csalásról, külső beavatkozásról, hatalmas összeesküvésről beszélt, amely aztán a Képviselőház ostromában és öt ember halálában csúcsosodott ki.”

Vagyis a Momentum Mozgalom elnöke nem tartja kizártnak, hogy akár egy polgárháború is kitörhet az országban a Fidesz esetleges választási veresége esetén.

"Vajon itthon is ez következik? Mi lesz a következő, ha Orbán veszít? Elküldi a híveit, hogy ostromolják meg a parlamentet, ahogy Trump hívei ostromolták meg a Capitoleumot? Ő és megmaradt propagandája csak az általuk kitalált választási csalásról fog beszélni? Nagyon veszélyes, amit a miniszterelnök csinál: minden egyes ilyen interjújával egyre távolabb kerül a hatalom békés átadásától." – írta a politikus. (Blikk)


 

h i r d e t é s