h i r d e t é s

Drámai a kátyúhelyzet Magyarországon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Drámai a kátyúhelyzet Magyarországon

2019. február 17. - 07:19

 

A felvételeket készítők hol keserűséggel, hol humorral, hol a kettővel egyszerre kommentálják az állapotokat, máshogy nem is lehet. - írja az atv.hu

Forrás: atv.hu

Ráadásul nem csak az elszigetelt mellékutcák, de a például buszok által is használt főútvonalak is hemzsegnek a hibáktól, ahogy az a beküldött kisfilmekben is látható volt.  A probléma az ország minden részében jelen van, a Heti Napló által készített térkép is azt mutatja, Magyarországon alig van kátyúmentes övezet. A riportban számtalan, videóval szemléltetett példát láthat.

Sváby András saját autójával és a „bólogatós kutya"-teszttel is megmutatta, milyen az, ha kátyúkkal teli úton közlekedik az ember, igaz, a  műanyag teszteb  nehezen viselte az autózást, a kátyúk miatt sokszor meg kellett szerelni.

„Ha lassan megy az autó, akkor sokkal kevésbé érezzük a csapást, ezért az ember azt hiszi ez a jó megoldás. A valóság sajnos ennél kellemetlenebb"

 – mondta el Bazsó Gábor, a Toatalcar szakértője. A megoldás: ha sokkal-sokkal lassabban vezetünk.

Nagykovácsiban annyira tarthatatlan volt a helyzet, hogy a lakók maguk tömték be a kátyúkat, annak ellenére, hogy a törvény szerint ezt nem tehetnék meg. Majdnem százezer forintot szántak az útjavításra.

A riportban megszólaló autószerelő sorolja a hibákat, a magyar állapotok miatt kiszakadnak a perselyekből a vasak, kilazulnak a gömbcsuklók, elkopnak a szilentek, tulajdonképpen lassan tönkremegy a futómű.
Nem csak Sváby András, de a Heti Napló többi riportere is borzalmas állapotokról számolt be.

Legyen szó a Kisnaményhoz vagy a Szenlőrinckátához vezető útról, Martonvásárról vagy a sűrűn látogatott budapesti Állatkert környékéről, mindenhol kátyúkkal teli útszakaszokról számoltak be a kollégák.

A lyukakban ráadásul akár krumpli-nagyságú kövek is megbújhatnak, amelyek szintén balesetveszélyesek. Csak egy lehet tenni, saját magunk és autón védelmében nagyon lassan kell hajtani ezeken a területeken és bízni abban, hogy előbb-utóbb valaki kijavítja a hibákat.


 

h i r d e t é s