h i r d e t é s

Durván megugrott Romániában a koronavírus-megfertőződések száma

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Durván megugrott Romániában a koronavírus-megfertőződések száma

2020. július 01. - 17:55

 

Mivel naponta több mint 300 embert diagnosztizálnak koronavírus-fertőzéssel, a román kormány elhalasztotta a lazítások július elsejére várt negyedik szakaszát. 

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Így továbbra is zárva maradnak a beltéri vendéglátóhelyek, írja az MTI. 

Szerdán 326 új fertőzöttet jelentettek, ami nagyjából megfelel az elmúlt két hét átlagának. Ehhez képest május végén, június elején még 200 körül alakultak a napi adatok. A járvány átlagosan 16 áldozatot követel naponta, és az intenzív osztályon ápolt koronavírusos betegek száma is 222-re emelkedett, ennél többen csak május első felében szorultak lélegeztetőgépre.

Romániában április 29-én tetőzött a járvány, amikor több mint 7700 aktív fertőzött volt az országban. Aztán ez a szám 5000 alá csökkent, most pedig ismét 6300 felett jár. 

Az országban eddig minden koronavírus-fertőzöttet kórházban ápoltak, amíg - két negatív teszt után - gyógyultnak nem nyilvánították őket. Múlt héten az egészségügyi miniszter elrendelte, hogy tíz nap után engedjék haza a tünetmentes fertőzötteket, így csaknem 1500 ágy szabadult fel a Covid-19-ben szenvedők számára fenntartott kórházi részlegeken.

Kisebb engedményeket azért elfogadott a kormány. Most már nem hatan, hanem akár tízen is lehet együtt túrázni, biciklizni, evezni, hegyet mászni, kocogni, és hasonlókat csinálni. Maximum húsz résztvevővel lehet tanfolyamokat szervezni, és engedélyezik a külképviseletek rendezvényeit is, ha minden résztvevő számára négy négyzetméternyi területet biztosítanak. (MTI)


 

h i r d e t é s