h i r d e t é s

Egy nap alatt több mint 8800-zan pályáztak magánszálláshelyek felújítására

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egy nap alatt több mint 8800-zan pályáztak magánszálláshelyek felújítására

2020. június 05. - 14:47

 

Több mint 8800 pályázat érkezett be a csütörtökön elindult, 60 milliárd forintos keretösszegű magán- és egyéb szálláshelyek fejlesztésére kiírt támogatásra - mondta Horváth Péter, a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón pénteken Esztergomban.

Hernádi Ádám polgármester beszél a magán- és egyéb szálláshelyek fejlesztésére kiírt támogatás sajtótájékoztatóján Esztergomban, a Kapcsolatok Házában 2020. június 5-én. Eddig több mint 8800 pályázat érkezett be a 60 milliárd forintos keretösszegű támogatásra. - Fotó: MTI/Kovács Attila

A beérkezett pályázatok közel 28 ezer szoba felújítására igényelnek támogatást 27 milliárd forint értékben.
Horváth Péter elmondta, hogy a vidéki térségben legfeljebb 8 szobával működő magánszálláshelyek felújítására szobánként maximum 1 millió forint nyerhető el a csütörtökön elindult pályázati konstrukcióban.
A programnak köszönhetően a magán- és egyéb szálláshelyek üzemeltetői eddig soha nem látott lehetőséget kapnak a fejlesztésre - fűzte hozzá a vezérigazgató. Mint mondta, a támogatásokat az előzetes tervek szerint még a nyáron szeretnék folyósítani.

Horváth Péter, a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója beszél a magán- és egyéb szálláshelyek fejlesztésére kiírt támogatás sajtótájékoztatóján Esztergomban, a Kapcsolatok Házában 2020. június 5-én. Eddig több mint 8800 pályázat érkezett be a 60 milliárd forintos keretösszegű támogatásra. - Fotó: MTI/Kovács Attila

Hozzátette, azt remélik, hogy a felújításokkal csökken a magánszálláshelyek szezonalitása, megnő a működési idejük.
Horváth Péter kiemelte, hogy a pályázatok beadásának elősegítésére Kisfaludy Pontokat hoznak létre országszerte 20 nagyváros Tourinform irodájában és egyéb információs pontokon. (MTI)


 

h i r d e t é s