h i r d e t é s

Egyetlen nap alatt 2,7 millió követő - Sir David Attenborough Instagramon figyelmeztet, nagy a baj

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egyetlen nap alatt 2,7 millió követő - Sir David Attenborough Instagramon figyelmeztet, nagy a baj

2020. szeptember 26. - 10:10

 

David Attenborough, a világhírű természettudós 94 évesen regisztrált az Instagramra azzal a céllal, hogy minél szélesebb körhöz eljusson az üzenet.

David Attenborough világhírű természettudós - Forrás: Digital Spy

David Attenborough egy életen át utazott, felfedezte és dokumentálta bolygónk legvadabb, legváltozatosabb és legcsodálatosabb részeit – ezzel együtt pedig tanúja volt minden sérülésnek is. A természettudós úgy véli, bolygónk megmentése ma már kommunikációs kihívás: mindannyian tudjuk, hogy mit kell(ene) tennünk, már csak az akaraterőre van szükség.

"Azért vagyok itt, azért tanulom a kommunikációnak ezt a számomra nagyon új formáját, mert mindannyian tudjuk, hogy a világ nagy bajban van. Kontinensek lángolnak, gleccserek olvadnak, korallzátonyok haldokolnak, halak tűnnek el az óceánból, és a listát még nagyon sokáig lehetne folytatni. De tudjuk, hogy mit lehetne tenni" – fogalmaz David Attenborough első Instagram posztjában.

"A következő időszakban ezért videókat fogok készíteni kifejezetten erre a csatornára, amelyekben igyekszem majd részletesen elmagyarázni a probléma forrását és a megoldási lehetőséget is" – teszi hozzá a természettudós.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

David Attenborough has spent a lifetime travelling, exploring the wild places of our planet and documenting the living world in all its variety and wonder. He's also witnessed the damaged caused. Saving our planet is now a communications challenge. We know what to do, we just need the will. That's why we want to share this message on Instagram. Because there is hope and together, we can inspire change. Social media isn't David's usual habitat so while he's recorded messages solely for Instagram, like the one in this post, we're helping to run this account. In case you're wondering, 'we' are Jonnie and Colin and we worked with David on A Life On Our Planet. So, as well as sharing the messages he's recorded especially for this account we'll also post some exclusive clips and behind the scenes content. Stay tuned.

A Life On Our Planet (@davidattenborough) által megosztott bejegyzés,

David Attenborough Insta-debütálása óriási sikert aratott: alig egy nap alatt 2,6 millió követője lett a fióknak. Legutóbb Jennifer Aniston felbukkanása okozott hasonló érdeklődést a csatornán, akkor még a rendszer is leállt, miután a népszerű színésznő 5 óra 16 perc alatt egymillióan kezdték el követni.

Az Instagram videók mellett készül David Attenborough A Life On Our Planet című új könyve, illetve ugyanezzel a címmel egy Netflix produkció is. A történet fókuszában ezúttal mindaz a szívfájdító pusztulás áll, amit Attenborough testközelből tapasztalt meg utazásai és pályafutása alatt. (igenyesferfi.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s