h i r d e t é s

Egyházi kezdeményezés az egészség védelmében

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Egyházi kezdeményezés az egészség védelmében

2020. június 20. - 18:04

 

Az elmúlt hetekben gyakran láthattunk sárga dzsekis önkénteseket Budapest utcáin, boltjaiban, illetve az ország jó néhány nagyobb városában – többek között Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden és Dunaújvárosban is.

Aki közelebbről találkozott velük, leolvashatta a kabátjukról, hogy ők Szcientológia Önkéntes Lelkészek.

A Nemzetközi Szcientológia Egyház, reagálva a világszinten kialakult járványhelyzetre, még márciusban felvilágosító munkába fogott, hogy hasznos tanácsokkal lássa el az embereket azzal kapcsolatban, hogyan őrizzék meg saját maguk és mások egészségét.

Kezdetben saját híveik számára biztosítottak tájékoztató anyagokat, amelyeket aztán mindenki számára elérhetővé tettek az Egyház weboldalán.

Itt az ingyenesen letölthető kiadványok mellett húsz kisfilm nyújt közérthető tájékoztatást tippeket, hogy milyen egyszerű és észszerű óvintézkedéseket tehet valaki járványveszély idején, illetve bemutatják a védőtávolság megtartásának, a kézmosásnak, fertőtlenítésnek, valamint a maszk és kesztyűhasználatnak a helyes gyakorlatát.

L. Ron Hubbard, a vallás alapítója úgy vélekedett, hogy „Egy unciányi megelőzés felér egy tonna gyógymóddal”. Így a koronavírus-járvány megjelenésével, a Szcientológia Önkéntes Lelkészek úgy döntöttek, „egy tonna” megelőzést fognak alkalmazni, hogy ne legyen szükség „egy unciányi” gyógymódra sem. Végül a felvilágosító munkájuk egy nemzetközi szintű ingyenes füzetosztásban teljesedett ki, amely Európa sok más országa mellett Magyarországot is érintette.

A koronavírus-járvány kezdetekor Magyarország kormánya – az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének segítségével – azonnal reagált, és rövid instrukciókkal, kisfilmekkel informálta a lakosságot, hogy mik a teendők a megbetegedések megelőzésére. Mindezekkel találkozhattunk a Youtubon, a Facebookon, a TV-ben, a rádióban és a koronavirus.gov.hu oldalon is. Ezeknek és a meghozott intézkedéseknek köszönhetően május végére elkezdődhettek a lazítások, újra nyitottak az éttermek, a kávézók, és az emberek nagy része visszatérhetett munkahelyére. Az újranyitás idején, amikor a társadalmi érintkezések gyakorisága megnövekszik, még fontosabb, hogy odafigyeljünk és vigyázzunk egymás egészségére. Ezért is lendültek munkába az önkéntes lelkészek, hogy erősítsék a kormány kezdeményezését, és segítsenek egy esetleges második hullámot megakadályozni.

110 önkéntes lelkész közel 900 boltban és vendéglátónál helyezett ki több mint 60.000 ingyenes tájékoztató füzetet. Hogyan tartsd egészségesen magadat és másokat?, Hogyan óvjuk meg magunkat maszkkal és kesztyűvel?, Hogyan előzzük meg a betegség terjedését elkülönítéssel? – ezek a címek olvashatók az átadott kiadványokon.

Európa-szerte az egyház húsz nyelven tette elérhetővé felvilágosító anyagait, és önkéntesei közel 10 000 kereskedelmi egységbe helyezték ki azokat. Mindemellett sok országban az önkéntes lelkészek együttműködtek a helyi hatóságokkal: arcmaszkokat, fertőtlenítőszereket, kesztyűket, valamint meleg étkezést biztosítottak a kórházi dolgozók és a járványügyi hatóságok részére. Magyarországon és Erdélyben pedig különböző segélyszervezeteken, alapítványokon keresztül több tonna tartósélelmiszer- és frissgyümölcs-adománnyal támogatták a járvány miatt nehéz helyzetbe jutott családokat, árvákat.


 

h i r d e t é s