h i r d e t é s

Elmarad a hétvégére sms-en behívott 70 ezer ember AstraZenecával történő oltása

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elmarad a hétvégére sms-en behívott 70 ezer ember AstraZenecával történő oltása

2021. március 05. - 17:20

 

Elmarad a hétvégére sms-en behívott 70 ezer ember AstraZenecával történő oltása a koronavírus ellen, jelentette be az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján Dr. György István államtitkár, az oltási munkacsoport vezetője.

Már reggel riadalmat keltett, amikor a koronavirus.gov.hu oldalra néhány percre kikerült néhány sor, miszerint elmaradnak a hétvégi sms-behívón alapuló oltások.

A tömeges oltások szervezésének összeomlásáról Orbán Viktor is beszélt péntek reggel a Kossuth Rádióban.

Gondok az oltás szervezésével

Orbán Viktor az állami médiának nyilatkozva péntek reggel megerősítette és elismerte, hogy technikai problémák okoznak gondot az oltási rendszerben. A háziorvosokra túl nagy terhet ró az oltások lebonyolítása, ezért terelik át oltópontokra a tömeges oltást, ezt nehezítik technikai problémák:

Most át kell állni az adatalapú oltásra, és ha az adatok nem stimmelnek, sajnos semmi nem stimmel. Előfordul, hogy olyan embereket hívnak be, akiket már beoltottak, itt kaptunk olyan hírt, hogy a lakóhelytől nagyon távoli pontra hívtak be valakit, úgyhogy az egész rendszert most meg kellett állítani, ma reggel ezt el is döntöttük.


Módosító sms a hétvégi oltás lemondásáról - Fotó: Euronews

Péntek délután kiküldték a lemondó sms-eket

A hétvégére sms-en oltásra hívott 74 ezer ember péntek délután kapta meg a behívót tárgytalannak minősítő sms-t.

A módosító üzenetben elnézést kérnek az oltás szervezői, és annyit írnak, hogy "egy későbbi időpontban, de rövidesen" sor kerül az oltásra. (Euronews)


 

Kommentek

h i r d e t é s