h i r d e t é s

Facebookon mondott köszönetet a mentős a civileknek, akik segítettek a váci halálos balesetnél

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Facebookon mondott köszönetet a mentős a civileknek, akik segítettek a váci halálos balesetnél

2019. szeptember 09. - 12:09

 

„Miattuk jobb ez a világ” – „Több száz ember volt a föltorlódott kocsisorban, de összesen hatan voltak hajlandók a szakadó esőben nekiállni segíteni” – írta a közösségi oldalon. - írja a nepszava.hu.

Forrás: Patric Lausch/Facebook

Civilek hősiességéért és a segítségnyújtásért mondott köszönetet nyilvános Facebook-posztjában egy motoros mentős, aki részt vett a szombati tragikus kimenetelű, három áldozatot követelő Vác környékén történt baleset mentésében

– vette észre az Index.

Lausch Patrik részletesen beszámolt riasztása és a helyszínre érkezése körülményeiről, valamint arról, hogy hat sérül volt, és első kiérkezőként mindössze három mentős volt a helyszínen, így civileket kellett bevonniuk a munkába, mert két embert kellett egyszerre újraéleszteni az özönvízszerű esőben, az út mentén. 

Több száz ember volt a föltorlódott kocsisorban, de összesen hatan voltak hajlandók a szakadó esőben nekiállni segíteni
– fogalmazott.

Hozzátette, hogy a rossz idő, a nagy szél, a vízátfolyások miatt sokáig ez a hat ember volt a fő segítségük, és váci bajtársaik is embertelen körülmények között, hősként dolgoztak.

Majd felsorolta mindazt, amit azokról tud, akik a helyszínen voltak, és kiemelte: ezúton szeretné őszinte köszönetét küldeni nekik, mert a helyszínen nem volt ideje kellően megköszönni a munkájukat.

Miattuk volt esélye a sérülteknek, miattuk jobb ez a világ

– hangsúlyozta.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s