h i r d e t é s


Fél éve nem mondják meg, mennyiért használják Hosszú Katinkáék a Duna Arénát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fél éve nem mondják meg, mennyiért használják Hosszú Katinkáék a Duna Arénát

2017. szeptember 21. - 08:59

 

Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy kivel kötött szerződést a háromszoros olimpiai bajnok klubja. - írja a hvg.hu

Duna Aréna - Forrás: sportmonitor.info

A 24.hu március óta igyekszik kideríteni, hogy kivel állapodott meg és mekkora összeget fizet az Iron Aquatics a nyári budapesti vizes világbajnokságra felépített úszókomplexum vízfelületeinek használatára. Hosszú Katinka márciusban közölte a Facebookon, hogy elkezdődött klubja úszásoktató programja.

A lap már akkor közérdekű adatigénylést küldött a vizes vb szervezőjének, a Bp2017 Nonprofit Kft.-nek, hogy közölje a Hosszúékkal kötött szerződés részleteit, és a klubot is megkérdezték, mennyit fizet a Duna Arénáért, de nem kaptak választ. Ahogyan az ezzel kapcsolatban megkeresett minisztériumoktól sem.

A törvényes határidő lejárta után a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatalnak küldött beadványt a lap, a hatóság május végén pedig felszólította a Bp2017-et, hogy adják ki az adatokat. A kft. most annyit közölt, hogy ők az Iron Corporation Kft.-vel csupán egy szerződést kötöttek, 25 millió forint értékben, és csak a vizes vb népszerűsítésére. Az uszodahasználatra nem.

A 24.hu felvette a kapcsolatot a Duna Arénát átmenetileg üzemeltető  B-Omega-T Kft.-vel is, ám onnan egyelőre nem kapott választ a szerződés részleteit firtató kérdéseire. Az sem világos egyelőre, hogy ki üzemeltette az uszodát a világbajnokság előtt – vagyis hogy egyáltalán kivel szerződtek Hosszúék –, mert ezt az adatot egyelőre a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nem hajlandó elárulni.

 

hvg.huh i r d e t é s

betöltés..

;