h i r d e t é s

Figyelő: Simicska végleg elvágta magát Orbánnál

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Figyelő: Simicska végleg elvágta magát Orbánnál

2015. február 12. - 12:15
0 komment

 

Folytatódik a lapokban a pénteki Simicska-performansz elemzése.

A Figyelő például azt írja, hogy Simicska végleg elvágta magát Orbánnál, de nem önmagában azzal, amit mondott.

A Simicska Lajoshoz közelállókat nem igazán rázta meg, hogy a nemzet Lajosa pénteken úgy beszélt, mint egy kocsis. Orbán Viktor is edzett lehet a témában, azon viszont meglepődhetett, hogy a mellette eddig mindenben kitartó milliárdos nyilvánosan beszélt így róla.

A Figyelő csütörtöki száma szerint az őket ismerők szerint ez lehet a végleges szakítás oka, a miniszterelnök ugyanis hiú ember, akinél még az ezeréves barát sem lépheti át a nyilvános durva bírálat határát.

A lap úgy véli, hogy a reklámadó kiterjesztése még nem lett volna elég indok ahhoz, hogy Simicska pénteken bedühödjön és mindenkit elküldjön. Ahhoz egyrészt az kellett, hogy úgy érezze, régi barátai (Orbán, Liszkay) árulták el, illetve az, hogy az RTL Klubot érintő reklámadó-csökkentéssel lényegében egy szövetségest vontak el Simicska mellől.

A cikk szerint Simicska napok óta készült arra a csütörtök esti nyilatkozatra, amely a Népszava Online-on jelent meg, és amelyben médiaháborút vízionál a reklámadó kiterjesztése esetén. Az egyik nyilatkozó forrás szerint egyébként Simicska sem volt minden esetben oroszellenes, mert például állítólag arról győzködte Orbánt, hogy a Gazprom-féle Déli Áramlat gázvezeték építésébe szálljunk bele. A projekt azóta megbukott.

 

propleller.hu


 

h i r d e t é s