h i r d e t é s

Google keresési trendek 2018

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Google keresési trendek 2018

2018. december 12. - 12:30

 

Labdraúgó-világbajnokság, a választások és a Queen mellett a rizskoch a legtrendibb kifejezések között.

Illusztráció: pixabay.com

  • Melyik kulturális vagy sportesemény volt a legnépszerűbb keresőszó?
  • Milyen receptekre és mozifilmekre kerestek rá leggyakrabban?
  • Mely tévéműsorok után érdeklődtek leginkább?

Az év keresési trendjeit sorakoztatják fel a Google tizennyolcadik alkalommal publikált listái, melyek segítségével megtudhatjuk, hogy mely sportesemények, mozifilmek, tévéműsorok és receptek foglalkoztatták 2018-ban a magyarokat. Idén többek között a labdarúgó-világbajnokságra és a téli olimpia mellett az országgyűlési választásokra, a Bohém rapszódiára és Freddie Mercury-ra vonatkozó keresési szavak szerepeltek a toplisták élén. Mindemellett az óraátállítás, a Black Friday és frankfurti leves továbbra is népszerűek voltak.

A Google minden év végén nyilvánosságra hozza, melyek voltak keresőjében világszerte legfelkapottabb témák, vagyis, hogy a korábbi évhez képest mely keresőszavak ugrottak meg a leginkább, korrajzot adva így az adott évről. A ‘Year in Search’ oldalon a magyar és globális listák mellett további 74 ország idei eredményei is megtekinthetők, ahol utána nézhetünk egyes szavaknak és szűrhetünk évenként is. A globális trendek alapján a Google minden évben - így 2018-ban is – publikálja a keresőszavakból alkotott YouTube videót.

Mit tartalmaz a magyar lista?

A magyarországi abszolút lista élén nem meglepő módon az országgyűlési választásokra és a labdarúgó-világbajnokságra utaló keresőszavak szerepelnek, de a listán található még Meghan Markle és a holdfogyatkozás is. Tévéműsorok körében a Való Világ és a Korhatáros szerelem jár az élen, receptek között pedig a frankfurti leves és a rizskoch elkészítési módjára kerestek rá a legtöbben az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Mozifilmek között pedig a Venom című film, a Mamma Mia 2. és a Bohém rapszódia vezetik a sort. Sportesemények közül a már említett világbajnokság mellett kiderült, hogy a téli olimpia és az Australian Open tenisztorna is érdekelte a magyar internetezőket. A fesztiválok köztük a Campus, a Volt és a Strand kerültek a fókuszba.

Hogyan készül a lista?

A ‘Year in Search’  listái a Google Trends anonim, statisztikailag összesített adatai alapján készültek,  melyekből  a duplikációk, spame-ek kiszűrésre kerülnek.

 

 


 

h i r d e t é s