h i r d e t é s

Gyermekeknek szánt étkészletet hívnak vissza

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gyermekeknek szánt étkészletet hívnak vissza

2019. július 12. - 15:13

 

Hazánkba is került abból a gyermekeknek szánt babmbusz étkészletből, melyre termékvisszahívást adtak ki. Határértéken felüli melamin kioldódást mértek.

Gyermekeknek szánt étkészletet hívnak vissza: veszélyes lehet - Forrás: NÉBIH

Határérték feletti melamin kioldódást mért kisgyermekeknek szánt étkészletből a francia hatóság kereskedelemi ellenőrzés során. A kínai eredetű termékből hazánkba is érkezett - olvasható a Nébih honlapján.

A Nébih a RASFF rendszeren keresztül értesült az esetről.

 

Részletek

Határérték feletti melamin kioldódást mért kisgyermekeknek szánt étkészletből a francia hatóság kereskedelemi ellenőrzés során. A kínai eredetű termékből hazánkba is érkezett.

A Nébih a RASFF rendszeren keresztül értesült az esetről.

A termék adatai:

  • A termék márkája: Coffret Vaisselle Bamboo Azur
  • A termék megnevezése: Bambusz gyermek étkészlet
  • Tételazonosító: A005510 (kék) és A005511 (barack)
  • RASFF referenciaszám: 2019.2488

A vonatkozó jogszabályok értelmében az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak nem változtathatják meg az élelmiszer összetételét vagy érzékszervi tulajdonságait. Mivel a termékből melamin oldódhat ki, ezért a Nébih kéri a vásárlókat, hogy aki rendelkezik háztartásában a fenti azonosítókkal ellátott étkészlettel, ne használja azt!

A melaminról

A melamin nitrogéntartalmú, heterociklusos, aromás szerves vegyület. Elsősorban a műanyagiparban alkalmazzák formaldehidgyanták készítésére, de ciromazin származékát rovarölő szerként is felhasználják. A melamin tartalmú edényekből, konyhai eszközökből hő hatására melamin oldódhat ki, amely vesekárosodást idézhet elő. 


 

h i r d e t é s