h i r d e t é s

Hadiipari és nukleáris megállapodásokat kötött Magyarország a franciákkal

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hadiipari és nukleáris megállapodásokat kötött Magyarország a franciákkal

2018. december 11. - 16:06

A jelenlegi és az új paksi erőműben kapnak megbízásokat francia cégek, a honvédség pedig több helikoptert kap Franciaországtól.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a nyugat-balkáni kézi- és könnyűfegyverekről tartott párizsi konferencián 2018. december 11-én. - MTI/KKM/Mitko Sztojcsev

Hadiipari és nukleáris együttműködési megállapodásokkal új dimenzióba léptek a francia-magyar gazdasági együttműködések - mondta kedden az MTI-nek Párizsban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter francia kollegájával, Jean-Yves Le Driannal folytatott megbeszélését követően.

Szijjártó Péter elmondta: két francia cég, köztük egy állami tulajdonú vállalat komoly megbízásokat kapott a jelenlegi paksi atomerőmű működtetésében és a leendő új paksi erőmű turbináinak építésében, a magyar honvédség pedig húsz Airbus típusú helikoptert rendelt Franciaországtól. 

"Tovább erősítjük azt a francia-magyar szövetséget, amely a nukleáris energia békés célú felhasználása mentén már körvonalazódott, hiszen Franciaország és Magyarország is azt az elvet vallja, hogy a nemzeti energiamixnek az összetétele nemzeti hatáskörben kell, hogy maradjon" - hangsúlyozta a magyar diplomácia vezetője. (MTI)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s