h i r d e t é s

Havi 16,2 millió forintot keresett egy országgyűlési képviselő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Havi 16,2 millió forintot keresett egy országgyűlési képviselő

2021. február 03. - 17:02

A KSH szerinti átlagjövedelem több mint 40 szeresét sikerült megkeresnie havonta - természesen a kormánypártok soraiban kell keresni a tehetséget.

Az Mfor.hu a vagyonnyilatkozatok alapján minden évben elkészíti a legjobban kereső országgyűlési képviselők listáját. A lap azt nézte meg, hogy a honanyák és honatyák politikusi fizetésükön túl mennyi mellékest tudtak összeszedni vállalkozásaikkal, érdekeltségeikkel és ezzel együtt havonta mekkora összeget tettek zsebre. Eszerint

  • a toplista első helyén a frissen házasodott Rogán Antal áll. Havi jövedelme 2020-ban 16,2 millió forintra rúgott köszönhetően annak, hogy ezúttal is 157,8 millió forinthoz jutott találmányhasznosítási díj címén. Emellett szintén felveszi a képviselő alapfizetést, az 1,1 millió forintot és mivel miniszteri posztot is betölt még havi 1,97 milliót kap.
  • A fideszes Seszták Miklós, volt fejlesztési miniszter a második legjobban kereső politikussá avanzsált 2020-ban. A képviselő és egyben kormánybiztos jövedelme 9,7 millió forint volt havonta. Ez huszonnégyszer több az országos havi átlagkeresetnél. A volt miniszter havonta 1,1 millió forintos fizetést kap képviselőként, mellé 997 200 forintért látja el kormánybiztosi munkáját. Tavaly 8,5 millió forinthoz jutott kamatbevétel címén, az ügyvédi irodájának köszönhetően pedig 82,3 millió forinthoz
  • A dobogó harmadik fokára Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke került, akinek 2020-ban 69 százalékkal csökkent a havi jövedelme. Gyurcsány havi 6,8 millió forinttal. 2,2 millió forintos frakcióvezetői fizetését a vagyonkezelő cégéből, az Altus Portfólió Kft.-ből felvett 55,4 millió forintos osztalékkal egészítette ki.

24.hu