h i r d e t é s

Húsz nap alatt sem sikerült ellátni az egészségügyi dolgozókat védőfelszereléssel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Húsz nap alatt sem sikerült ellátni az egészségügyi dolgozókat védőfelszereléssel

2020. március 25. - 13:07

 

Ne spóroljanak az orvosok és ápolók védelmén!

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Suparna Airlines Kínából érkezett repülőgépének fedélzetén a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. március 24-én. A gép több mint 3 millió maszkot, 100 ezer koronavírus-tesztet és 86 lélegeztetőgépet hozott. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Hétfő óta két repülőnyi védőeszköz érkezett Kínából hazánkba, ám azokban a kórházakban, amiket nem alakítottak koronavírusos fertőzötteket ellátó hellyé, spórolnak ezekkel. - írja közleményében Baróczki Balázs, a DK szóvivője.

Így az Országos Onkológiai Intézetben is, amelynek vezetője körlevélben tájékoztatta a dolgozókat arról, hogy takarékosan bánjanak az eszközökkel.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy az elmúlt húsz napban nem sikerült maradéktalanul ellátni az egészségügyi dolgozókat védőfelszereléssel. Március 4-én jelentették be az első, magyarországi koronavírusos beteget, ennyi idő alatt fel lehetett volna szerelni a kórházakat védőfelszereléssel, ha valóban annyi állna rendelkezésre, ahogyan azt a miniszterelnök állítja. 

Az emberi élet nem játék, nem lehet kitenni betegeket, orvosokat, ápolókat és más egészségügyi dolgozókat a veszélynek - fogalmaz az ellenzéki párt.

A járvány terjedése eljutott abba a szakaszba, hogy bárhol megjelenhet. Ezért kell sürgősen intézkednie a kormánynak a kórházak ellátásáról, ott is, ahol nem kifejezetten koronavírusos betegeket ápolnak!

 


 

h i r d e t é s