fbpx Jövőre is a MotoGP utánpótlás-sorozatában versenyez Görbe Soma | CIVILHETES

h i r d e t é s

Jövőre is a MotoGP utánpótlás-sorozatában versenyez Görbe Soma

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Jövőre is a MotoGP utánpótlás-sorozatában versenyez Görbe Soma

2021. szeptember 14. - 14:22

 

Az idei szezon után a következő idényre is meghívást kapott a szervezőktől a gyorsaságimotoros-világbajnokság hivatalos utánpótlás-sorozatába, a MotoGP Red Bull Rookies Cupba Görbe Soma.

Forrás: Totalbike

A 16 éves versenyző - aki a 27 fős mezőny egyetlen magyar indulója volt az idén - az MTI-nek kedden elmondta, a múlt hétvégén, Aragónban rendezett szezonzáró futamok után közölték vele, hogy elégedettek voltak az elvégzett munkájával és jövőre is számítanak rá a mezőny tagjaként.
    

A Red Bull Rookies Cupban a Moto3-as versenymotorokhoz nagyon hasonló technológiájú KTM versenygépekkel indulnak a tehetséges motorosok. "Úgy érzem, hogy vezetéstechnikai szempontból sokat sikerült fejlődnöm ebben az évben, és azt is megtanultam, hogy mi a helyes mentalitás, hozzáállás a versenyhétvégéken" - nyilatkozta Görbe Soma, aki az idén az összetett pontverseny 20. helyén végzett, a következő idényben pedig az első 10 között akar zárni.
    

"A mostani szezonra az volt a célkitűzés, hogy a lehető legtöbbször pontot tudjak szerezni, vagy a pontszerző helyek közvetlen közelében motorozzak. Örülök, hogy ez sikerült" - mondta a magyar versenyző. Hozzátette, a legjobb élménye ebben az évben az volt, amikor fel tudta venni a ritmust és a tempót az élmezőnnyel, illetve pontszerző pozíciókban ért célba. Az idény csúcspontjának azt tartja, amikor az elmúlt hétvégén meghívást kapott a sorozatba a következő esztendőre.
    

Görbe Soma szerint a gyorsasági motorozásban hasonló lépcsőfokokat kell végigjárni a versenyzőknek, mint a formula autózásban, így a Red Bull Rookies Cup után a következő szintet a Moto3-as világbajnokság jelenti. Magyarország a tervek szerint 2023-tól a hajdúnánás közelében tervezett versenypályán világbajnoki futamokat rendez majd. (MTI)


 

h i r d e t é s

Kommentek