h i r d e t é s

Juszt László: A világ egyetlen valamirevaló Külügyminisztériumában nem élne meg, abban biztos vagyok.

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Juszt László: A világ egyetlen valamirevaló Külügyminisztériumában nem élne meg, abban biztos vagyok.

2021. március 16. - 07:17

 

Vágó István barátom téved, amikor leírja, hogy Menczer Tamás "bukott sportriporter".

Forrás. Juszt László Facebook oldala

Hogy bukott-e, azt nem tudom, mert soha nem láttam a képernyőn, így ottani ténykedését megítélni nem tudom.

De hogy nem volt sportriporter, az biztos. Sportriporter volt Gulyás Gyula, Szepesi György, Szűcs Ferenc, Novottny Zoltán, Vas István Zoltán a rádióban és Vitray Tamás, Szőnyi János, Vitár Róbert, Gyulai István, Knézy Jenő, Dávid Sándor, Gulyás László, Komlósi Gábor, Gundel Takács Gábor, Palik László, Héder Barna a Tv-ben. De a fent említett úrra nem emlékszem.

Olvastam viszont egy kétes értékű külügyminisztériumi államtitkártól, aki erre a névre hallgat. Olvastam, amint kioktatta a HVG munkatársait, hogy ne legyenek kíváncsiak arra, hogy miért vásárolt a külügy 16.000 használhatatlan lélegezető gépet 300 milliárdért?

Olvastam ugyanettől az államtitkártól egy nagyon demokratikus mondatot, mely szerint "Úgy látszik, külügyminiszter úr még nem rúgott ki elég embert, még mindig szivárognak a dokumentumok."

De azt is tőle olvastam 2020 júniusában, hogy "Vácon a Celitron nevű cég már megkezdte a világ egyik legjobb lélegeztetőgépének, a Panther 5-nek a gyártását, rövid időn belül ezer ilyen gépet használhatnak majd a magyar kórházak." Na erről például azóta sem hallottam semmit.

Olvastam egy a magyar követségeknek küldött körlevelét is, amit a Telegraph hozott nyilvánosságra. Ebben azt írta, hogy "a kampány segítése érdekében gyűjtsenek negatív nyilatkozatokat menekültekről – beilleszkedési problémáikról, oktatási nehézségeikről és no-go zónákról –, és olyan külföldön élő magyarokról, akik beszélnének negatív tapasztalataikról."

És mint kiderült az üzleti vénája is remek. Ő osztotta meg velünk, hogy "hazugság, hogy nem fogjuk tudni eladni a felesleget". Jó! Hazugság. Vagy nem?

Visszatérve a kiinduló pontra. Hogy sportriporternek milyen volt, nem tudom, de hogy a világ egyetlen valamirevaló Külügyminisztériumában nem élne meg, abban biztos vagyok.

Juszt László


 

Kommentek

h i r d e t é s