h i r d e t é s

Kétezer embert küldenek el a győri Audi-gyárból

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kétezer embert küldenek el a győri Audi-gyárból

2020. augusztus 02. - 13:38

A DK értesülései szerint kétezer embert küldenek el a győri Audi-gyárból - Titokban zajlanak a tömeges leépítések a magyar iparban

A kép illusztráció! - Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A győri Audi-gyárból legalább kétezer embert küldenek el ezekben a napokban és hetekben úgy, hogy nem hosszabbítják meg a szerződéseiket. Ezek az elbocsátások így a hivatalos adatokban ugyan nem számítanak leépítésnek, de az tény, hogy csak ott kétezer munkahellyel kevesebb lesz. A szakszervezetek szerint ráadásul a győri nem egyedi eset, az egész országban hasonló módszerekkel, titokban zajlanak a többezres leépítések az iparban.

A Demokratikus Koalíció szerint itt az ideje, hogy a kormány befejezze a hazudozást, a hamisan csengő sikerjelentések gyártását, és szembenézzen a válsággal! Ma azért zajlanak az egész országban nagyszabású leépítések, mert a kormány mindeddig elmulasztotta az érdemi válságkezelést. Ezt már nem lehet a vírus számlájára írni, ez már az Orbán-kormány felelőssége. Borítékolható volt, hogy valós válságkezelés híján tömegesen fognak megszűnni a munkahelyek. A DK éppen ezért azt követeli, hogy a kormány hosszabbítsa meg az augusztus végéig tartó munkahelyvédelmi bértámogatást és jelentősen szélesítse ki a támogatottak körét, valamint a támogatás mértékét is! Ha az Orbán-kormány ezt nem teszi meg, akkor egy hónap múlva nem jobban, hanem a mostaninál is rosszabbul fog állni a magyar ipar és a magyar gazdaság. (Arató Gergely A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja)