h i r d e t é s

Kitiltották a rendezvényeket a budapesti piacokról, hogy még véletlenül se legyen politizálás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kitiltották a rendezvényeket a budapesti piacokról, hogy még véletlenül se legyen politizálás

2019. május 01. - 06:22

 

Az ilyen események ugyanis „fórumot adhatnak különböző politikai megnyilvánulásokra”.

Politizálás egy piacon - a kép illusztráció! - Forrás: Komjáthi Imre / Facebook

Április 24-én határozatlan időre visszavonták a Mindspace Rákóczi téri Vásárcsarnokban futó programjainak engedélyét, hivatalos indoklást eddig nem kaptak az ügyben – közölte a nonprofit szervezet a Facebook-oldalán.

A Mindspace kiemelte:

Az utóbbi pár napban folyamatosan azon gondolkodunk, hogy mi történik, hiszen a közösségi reggeli, a lakossági növénycsere, a közösségi iroda, a Józsefvárosi Kisiparos vásár és a zero waste workshopjaink, valljuk be, elég barátságos rendezvények. Egyszerűen csak szeretjük a csarnokot, az árusok, a helyiek és a felügyelőség pedig szeretik a rendezvényeinket.

Az Index a Csarnok és Piac Igazgatóságtól úgy tudja, az idei választások miatt döntöttek így.

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága saját hatáskörben döntött úgy, hogy a hozzá tartozó piacokon/vásárcsarnokokban lévő rendezvényeket az európai parlamenti választások, illetve az önkormányzati választásokig felfüggeszti. A vásárcsarnokainkban/piacainkon nem kívánunk semmilyen politikai megnyilvánulásnak helyet adni, különös tekintettel a kampányidőszakra” – közölte a portállal Dénes Ákos, a Csapi igazgatója.

A rendezvények felfüggesztése az összes budapesti piacra vonatkozik, ám az elmúlt időszakban csak a Rákóczi téri Vásárcsarnokban voltak közösségi programok. „A Rákóczi téri Vásárcsarnokban lévő rendezvények ismereteink szerint nem voltak politikai irányultságúak, de fórumot adhatnak különböző politikai megnyilvánulásokra. Ezt ebben az időszakban kifejezetten szeretnénk elkerülni. Természetesen az állásfoglalásunk minden politikai irányultságra vonatkozik” – olvasható a cikkben.

A Mindspace azt írta, ettől függetlenül folytatják a szomszédság-, és negyedfejlesztő munkájukat a csarnok közvetlen környezetében, csak a Rákóczi téri Vásárcsarnokban tartott programjaikat kellett törölni. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s