fbpx Krím áramellátása Ukrajna felől megszakadt a tartóoszlop felrobbantása miatt | CIVILHETES

h i r d e t é s

Krím áramellátása Ukrajna felől megszakadt a tartóoszlop felrobbantása miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Krím áramellátása Ukrajna felől megszakadt a tartóoszlop felrobbantása miatt

2015. november 22. - 15:02
0 komment

 

A TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint pénteken ismeretlenek felrobbantották a Krímbe áramot szállító vezeték két tartóoszlopát. A kórházak áramellátásukat saját áramfejlesztőikkel biztosítják. A félsziget városaiban nem működik az utcai közvilágítás. Rendben üzemel a szimferopoli polgári repülőtér, a várótermekben van villany és fűtés, a légikikötő járatokat indít és fogad.

Fotó: MTI

Egyelőre nem tudni, hogy mi az oka az áramkimaradásnak, de korábban olyan hírek jelentek meg a sajtóban, amelyek szerint ismeretlenek a dél-ukrajnai Herszon megyében felrobbantották a Krímet árammal ellátó távvezetékek oszlopait - írja a karpathir.com.

A Krím félsziget áramellátásáért felelős szolgáltatók rendkívüli ülést tartottak, a helyzet rendezésére minden tartalék energiaforrást bevonnak, beleértve a mobil áramfejlesztőket és a pótlólagos erőműveket. A terület napi energiaigénye 1200 megawatt, ennek csupán a felét képesek helyben előállítani.

A kórházak áramellátásukat saját áramfejlesztőikkel biztosítják. A félsziget nagyvárosában Szimferopolban, akárcsak a többi városban nem működik az utcai közvilágítás. Rendben üzemel a szimferopoli polgári repülőtér, a várótermekben van villany és fűtés, a légikikötő járatokat indít és fogad.

A TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint pénteken ismeretlenek felrobbantották a Krímbe áramot szállító vezeték két tartóoszlopát. A helyszínt krími tatár aktivisták, valamint a Jobboldali Szektor nacionalista szervezet emberei vonták ellenőrzés alá, egyben akadályozták munkájukban a vonal helyreállítására érkezett szakembereket. Az összetűzések során több aktivista zúzódásos sérülést szenvedett, egy rendőrt megkéseltek.

 

karpathir.com / MTI


 

Kommentek

h i r d e t é s