h i r d e t é s

Lassan visszatér a nyár a héten, de ma még könnyen elázhatunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lassan visszatér a nyár a héten, de ma még könnyen elázhatunk

2019. július 15. - 06:13

 

Hétfőn délelőtt a napos és felhősebb területek egyaránt jelen lesznek, elszórt jelleggel fordulhat elő zápor, néhol zivatar. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Varga György

Délután a több órás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk lesz. 21, 26 fokra számíthatunk. 

Orvosmeteorológia

Hétfőn frontmentes időben lesz részünk. A pár fokos melegedés hatására a fokozottan érzékenyeknél migrén és fáradékonyság jelentkezhet. - írja a meteoklinika.hu

Hétfőn fronthatás nem érvényesül, de pár fokot melegszik az idő, és ennek hatására melegfrontot jellemző tünetek léphetnek fel a fokozottan érzékenyeknél. Amennyiben ön is érintett, akkor észreveheti, hogy tompább, aluszékonyabb a megszokottnál, illetve tartósabban is tapasztalhat fejfájást, migrént, de ezen a napon intenzív tünetekre még nem kell számítania. A magas koffeintartalmú italokat most lehetőleg kerülje, helyette fogyasszon gyümölcsleveket vagy citrommal ízesített teát.

Helyenként még változékony marad az idő, emiatt továbbra is felléphetnek keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás. Az légmozgás több helyen erős marad, emiatt a szélre érzékenyek is nehéz napra számíthatnak, a stressz és a fejfájás ezen napon is vendég lesz.

Csupán lokális csapadék várható záporok, zivatarok formájában, így az időjárás alapvetően kedvez a szabadtéri tevékenységeknek, de az esernyőjét ne felejtse otthon.  Az egyre több napsütés javuló hő-és komfortérzetet eredményez, érdemes pár órára kimerészkedni a levegőre. Az UV-sugárzás a napos időszakokban eléri az erős fokozatot, bőre védelme érdekében használjon fényvédő krémet.

A pollenterhelés újra nő. Az allergiások lehetőség szerint kerüljék a tejtermékek fogyasztását és mossanak sűrűbben kezet és hajat.

A közlekedést az erős oldalszél és a helyenként kialakuló csapadék nehezíti. A csapadék hatására nedvessé válik az útburkolat, az erős oldalszél csökkenti a menetstabilitást, a balesetek elkerülése érdekében vezessen körültekintően!

Vezető tünet a mai napon: fáradékonyság. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.

 


 

h i r d e t é s