h i r d e t é s

Lázár János átneveztetné Pest megyét, de a megye még vizsgálódik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Lázár János átneveztetné Pest megyét, de a megye még vizsgálódik

2017. április 28. - 13:32

A Pest megyei közgyűlés április 28-i, pénteki ülésének előterjesztései között szereplő egyik napirendi pontot az Index találta. - írja a 168ora.hu.

Forrás: 24.hu

Az előterjesztés szerint a Lázár János vezette Miniszterelnökség kezdeményezi Pest megye nevének Pest-Pilis megyenévre történő módosítását,

mivel megyénk elnevezése ma nem türközi teljesen a történelmi Magyarország vármegyéinek az ország mai területén meglévő örökségét.

Az előterjesztő a Pest megyei közgyűlés fideszes elnöke, Szabó István – írja az Index.

A lap közgyűlési forrásai szerint az ötlet valóban a Miniszterelnökségtől jött, és a döntésnél a minisztérium képviselője vagy akár maga a miniszter is jelen lehet. Ha a fideszes többségű közgyűlésen átmegy az indítvány, akkor az ügy az Országgyűlés elé kerül, a parlamenti képviselők szavazatával változhat meg a megye elnevezése.

A megyei képviselők azonban nem döntöttek

– tájékoztatta Ambrus András, a Pest Megyei Önkormányzat sajtófőnöke az MTI-t.

A képviselők a pénteki ülésen úgy határoztak, hogy a kérdésről csak a várható következmények teljesebb megismerése után döntenek.

Nincs ugyanis elegendő információjuk a névmódosítással járó pénzügyi hatásokról

(például hogy mit von maga után a közigazgatási és egyéb szervezetek átnevezése), valamint a névváltoztatás egyéb társadalmi-gazdasági következményeiről

– közölte a sajtófőnök.

168ora.hu


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s